L’Ós de Valls commemorarà en la Festa Major de Sant Joan d’enguany vint-i-cinc anys de la seva recuperació a la ciutat per part de la Unió Anelles de la Flama. Els actes de celebració es faran aquest dissabte 22 de juny al matí, just a les portes dels dies centrals de la Festa Major.

PUBLICITAT

A les 11 del matí, la Biblioteca Popular de Valls acollirà la primera aturada de la Valls Folklòrica, el cicle acadèmic de cultura popular de la Unió Anelles de la Flama. En aquesta ocasió, s’ha organitzat la ponència que du per títol “Les Festes de l’Ós als Països Catalans”, a càrrec de Kassim Carceller, investigador sobre aquest tipus de celebracions i comissari de l’exposició que du el mateix nom.

El plat fort de la festa, però, serà la Mostra de bestiari salvatge de Catalunya, una trobada única que acollirà diversos elements festius que representin animals salvatges d’arreu del país. Es comptarà amb la participació de fins a vuit bèsties. Hi participaran l’Isard de Llinars del Vallès, la Porca de Sant Climent de Llobregat, l’Òliba de Navàs, el Voliak d’Oliana, en Pere i la Lloba de Reus i l’Ós de Llívia, l’únic d’aquesta espècie fora de Valls. Naturalment, també hi participaran l’Ós gran i petit i el grup de trabucaires de Valls.

La cercavila recorrerà, a partir de les 12 del migdia, diferents carrers del centre. Finalment, a la plaça de les Garrofes, hi haurà les ballades de lluïment i el fi de festa.

PUBLICITAT