Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 19 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que els Mossos d’Esquadra han desplegat aquest dimecres al matí un operatiu contra el tràfic de drogues principalment al Camp de Tarragona, segons ha avançat El Caso i ha confirmat l’ACN de fonts properes de la investigació.

Els agents policials han fet set entrades en punts com Valls, Reus o l’Ametlla de Mar. Estan previstes diverses detencions. La investigació està sota secret de sumari.

A la capital de l’Alt Camp, s’hauria efectuat almenys una entrada en un immoble del carrer dels Xiquets de Valls número 3 i s’hauria produït una detenció per un delicte contra la salut pública. A més, s’hauria escorcollat un vehicle estacionat a la mateixa zona.

En l’àmbit d’Igualtat i Feminismes, l’alumnat de l’Escola Baltasar Segú ha estat guardonat amb el premi Dolors Vives i Rodon de treballs de dones i gènere per la seva contribució a la igualtat de gènere.

Aquest premi reconeix el projecte elaborat pels estudiants per fomentar la paritat dins i fora de l’aula. La iniciativa s’emmarca dins d’una de les línies principals del Pla de Polítiques de Dones i d’Igualtat de Valls que busca crear una societat més equitativa i justa .

Durant l’acte es va projectar el documental “Dolors” de Marta Arjona i Maite Blasco.

Parlem de cultura. L’Ós de Valls commemorarà en la Festa Major de Sant Joan d’enguany vint-i-cinc anys de la seva recuperació a la ciutat per part de la Unió Anelles de la Flama. Els actes de celebració es faran aquest dissabte 22 de juny al matí.

A les 11 del matí, la Biblioteca Popular de Valls acollirà la primera aturada de la Valls Folklòrica, el cicle acadèmic de cultura popular de la Unió Anelles de la Flama. En aquesta ocasió, s’ha organitzat la ponència que du per títol “Les Festes de l’Ós als Països Catalans”, a càrrec de Kassim Carceller, investigador sobre aquest tipus de celebracions i comissari de l’exposició que du el mateix nom.

El plat fort de la festa, però, serà la Mostra de bestiari salvatge de Catalunya, una trobada única que acollirà diversos elements festius que representin animals salvatges d’arreu del país. Es comptarà amb la participació de fins a vuit bèsties. Hi seran l’Isard de Llinars del Vallès, la Porca de Sant Climent de Llobregat, l’Òliba de Navàs, el Voliak d’Oliana, en Pere i la Lloba de Reus i l’Ós de Llívia, l’únic d’aquesta espècie fora de Valls. Naturalment, també hi participaran l’Ós gran i petit i el grup de trabucaires de Valls.

La cercavila recorrerà, a partir de les 12 del migdia, diferents carrers del centre. Finalment, a la plaça de les Garrofes, hi haurà les ballades de lluïment i el fi de festa.

I en esports, la Unió Esportiva Valls ha donat a conèixer la baixa del davanter Xavi Toldrà. El jugador d’Ulldemolins, que va aterrar al Vilar l’estiu de 2021, deixa el club després de tres temporades i on ha anotat 7 gols.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT