Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 21 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls engega aquest diumenge i fins dimarts  els actes més tradicionals de la festa major de Sant Joan. La proclamació del Santjoaner i la tronada seran les primeres propostes que es podran veure

A dos quarts d’onze del matí, a la sala de plens de l’Ajuntament, tindrà lloc la proclamació del Santjoaner que enguany recaurà a Ramon Vilà. Seguidament, tindrà lloc la sortida de l’Àliga al balcó, el tomb de vigília dels Gegants i  la tronada, a la plaça del Pati, disparada per la pirotècnia Tomàs de Benicarló

A la franja tarda-vespre, serà el torn de la cercavila de la Flama del Canigó, la Nit de Completes amb la participació del seguici cerimonial i la posterior actuació a l’antiga de les dues colles dels Xiquets de Valls

De cara a la nit, hi ha previstes tres propostes musicals. La revetlla de ballables, al Pati, amb l’orquestra Rosaleda, la nit Remember 90 a la plaça de l’Oli o el concert solsticidi, a l’aparcament de l’Hort del Carme, amb Santa Salut, Dr. Calypso, Les Que Faltaband i PD Peting.

De cara dilluns 24, les matinades, l’Ofici Solemne, la diada castellera i el Tomb del Poble i el concert dels Figa Flawas, Maria Jacobs, Buhos i la DJ Natàlia Extasy acapararan tota l’atenció. Finalment, dimarts 25, l’últim dia de la festa, es farà el Tomet del Poblet, el correfoc i el Castell de Focs amb la Pirotècnica Valenciana.

Temps per als castells. La plaça del Blat de Valls, el quilòmetre zero casteller, viurà aquest diumenge i dilluns 23 i 24 de juny les diades de Completes i Sant Joan, una de les cites més esperades en el duel clàssic entre les dues colles vallenques.

Tant Vella com Joves arriben en bon estat de forma i la nit de diumenge, en una actuació a l’antiga, servirà com a termòmetre de cara a Sant Joan.

La Vella, encarregada d’actuar primers per Sant Joan, opta a portar, com a mínim, un castell de gamma extra. Els rosats han assajat el 4de9 amb folre i pilar, el 5de9 amb folre, el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.

D’altra banda, la Joves espera fer entrar en escena els castells amb folre i manilles. Els del carrer d’en Gassó han preparat el 2de9 i el pilar de 8. A més, tenen pendent l’estrena del 4de9 amb folre i el 5de8.

Les diades de Completes i  Sant Joan es podran seguir en directe a través de Ràdio Ciutat de Valls.

I un breu apunt d’esports. Mig miler de motoristes van participar el passat cap de setmana en la quarta edició de la ruta mototurística Sense Límits. La competició, que va sortir des de la Sala Kursaal de Valls, és puntuable en el Trofeu Català de Motociclisme.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins dimarts. Que passin un molt bon cap de setmana i una bona festa major de Sant Joan.

PUBLICITAT