Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 8 de juliol.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Ministerio de Industria y Turismo ha anunciat la inversió de 2,8 milions d’euros a Valls per a fer realitat el projecte de recuperació de la muralla de Sant Francesc de la ciutat.

El desenvolupament d’aquest important projecte per a Valls, el qual ha estat impulsat des de l’Ajuntament, forma part d’un conjunt d’accions que el Gobierno de España desenvoluparà per finançar 11 projectes, que permetin la millora del patrimoni històric com a element essencial en el marc de la promoció turística.

En total, es destinaran gairebé 28 milions d’euros en el finançament de les 11 accions.

En l’àmbit de Turisme, destaquem que el Govern, per mitjà de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball, ha atorgat la distinció de Ciutat amb Caràcter a Valls. Aquest reconeixementposa en valor el seu patrimoni etnològic, cultural i gastronòmic. Amb aquesta certificació, la capital de l’Alt Camp s’uneix a la xarxa de municipis que compten amb aquest distintiu d’especialització, el que representa un impuls per la seva oferta, basada en el foment i la difusió del caràcter de la ciutat. Un comitè d’experts, format per reconeguts professionals de diferents àmbits, ha estat l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés al distintiu Ciutats i Viles amb Caràcter de les diferents ciutats i pobles que s’han presentat.

Temps per als castells. Les dues colles dels Xiquets de Valls han començat el juliol amb l’objectiu de consolidar els castells de 8.

La Colla Joves va actuar, dissabte a la tarda, a la plaça Pere Català i Roca, en la diada del Museu Casteller de Catalunya. Els de la camisa vermella hi van portar el 3de8, el 4de8 amb el pilar, el 4de8 i el pilar de 7 amb folre.

Els del carrer d’en Gassó van estar acompanyats dels Castellers d’Altafulla i la Colla Castellera de Figueres. Els altafullencs van sortir de plaça amb el 4de7, el 3de7 i el 5de6, mentre que els empordanesos es van anotar la clàssica de 7 amb el 3de7, el 4de7 i el 2de6.

El mateix dia, a Cornudella de Montsant, la Colla Vella, limitada d’efectius, va completar la clàssica de 8 amb el 4de8, el 3de8 i el 2de7.

Els del Portal Nou van compartir escenari amb la Jove de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Brivalls de Cornudella. Els liles, que també tornaven de vacances, es van apuntar la millor actuació de la tarda amb el 2de8 amb folre, el 4de8 amb el pilar, el 3de8 i el pilar de 6. Els del barri mariner van sumar un repertori complet de 7 amb el 4de7, el 4de7 amb el pilar i el 3de7. Pel que fa els locals van ajuntar el 3de6, el 4de6 i el 2de6.

I un breu apunt d’esports. La Unió Esportiva Valls ha confirmat la continuïtat  de José Luis Ruiz, Joel Coch i Marc Rodríguez “Rooney” de cara a la temporada 2024-2025 a la Lliga Elit. Fins al moment, l’entitat blanc-i-vermella ha fitxat 5 jugadors i n’ha renovat 11. D’altra banda, s’ha donat a conèixer la marxa de Marc Soldevila “Solde” al Balaguer de 1ª Catalana.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT