Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 9 de juliol.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Govern, per mitjà de l’Agència Catalana de Turisme del Departament d’Empresa i Treball, ha atorgat la distinció de Ciutat amb Caràcter a Valls.

Aquest reconeixement posa en valor el seu patrimoni etnològic, cultural i gastronòmic. Amb aquesta certificació, la capital de l’Alt Camp s’uneix a la xarxa de municipis que compten amb aquest distintiu d’especialització, el que representa un impuls per la seva oferta, basada en el foment i la difusió del caràcter de la ciutat.

Un comitè d’experts, format per reconeguts professionals de diferents àmbits, ha estat l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés al distintiu Ciutats i Viles amb Caràcter de les diferents ciutats i pobles que s’han presentat.

En la plana cultural, ens fem ressò que aquest dimecres 10 de juliol, a les 20 hores, el Trio Blanc i Negre, format per tres antics escolans de Montserrat de la promoció 2014-2018, oferirà un concert a l’església de Sant Joan.

Es tracta d’un concert en què es podrà escoltar música des del Renaixement i el Barroc —amb peces de Martín Coll, Pergolessi, Bach, Mozart, entre d’altres—, fins a peces del segle XX, de Pau Casals, o obres de compositors actuals com Bernat Vivancos.

El Trio Blanc i Negre és un grup vocal i instrumental focalitzat en la música antiga i clàssica. És un projecte que va sorgir fa gairebé dos anys. En formen part Joan Maria Añé Pérez, Marc Bosch Manzano i Miquel Carr Sitjà.

L’entrada serà lliure i amb taquilla inversa.

I en esports, un total de 198 persones van participar en l’onzena edició de la Caminada Nocturna celebrada el passat dissabte 6 de juliol. La caminada va portar els participants fins a les antenes de Miramar, des d’on van poder contemplar la posta de sol abans de tornar al punt de partida, Fontscaldes, il·luminant el camí amb llanternes i frontals.

La caminada es va iniciar a tres quarts de vuit del vespre davant la pista poliesportiva de Fontscaldes, des d’on els participants van enfilar l’ascens fins al cim, sortint pels camins que porten al tomb de la paella i agafant la pista asfaltada que condueix fins la Fassina, tot continuant per senderons que limiten al GR. El tram final es va realitzar per la pista que porta a  les antenes de Miramar, balcó i mirador immillorable del Camp de Tarragona des d’on van poder contemplar la posta de sol abans d’iniciar, ja de nit, el camí de retorn fins a Fontscaldes.

Tots el caminants que van arribar a les antenes de Miramar varen poder degustar d’una copa de cava Adernats mentre el dia s’anava acomiadant. A l’arribada a la pista poliesportiva de Fontscaldes, els participants d’aquesta onzena edició de la Caminada Nocturna van poder sopar llonganissa de Valls, cansalada, fesols i pa amb tomàquet, o bé menú vegetarià, tot regat amb bon vi.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT