Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 10 de juliol.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Ministerio de Industria y Turismo ha anunciat la inversió de 2,8 milions d’euros a Valls provinent dels Fons Next Generation per a fer realitat el projecte de recuperació de la muralla de Sant Francesc de la ciutat.

Es preveu que amb aquesta dotació el projecte pugui licitar-se a finals d’any després d’haver passat per la Comissió de Cultura de Tarragona.

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha destacat que la subvenció permetrà desenvolupar una de les intervencions més importants que s’han fet al Centre Històric en els últims anys.

El desenvolupament d’aquest important projecte per a Valls, el qual ha estat impulsat des de l’Ajuntament, forma part d’un conjunt d’accions que el Gobierno de España desenvoluparà per finançar 11 projectes, que permetin la millora del patrimoni històric com a element essencial en el marc de la promoció turística.

En total, es destinaran gairebé 28 milions d’euros en el finançament de les 11 accions.

Parlem de cultura. Dilluns 8 de juliol, a les 22 hores, les portes del Cementiri de Valls es van tornar a obrir per rebre el primer dels dos grups de visitants interessats en redescobrir les entranyes de l’emblemàtic cementiri a càrrec de l’historiador Àngel Gasol i el Grup del Teatre Principal.

La visita, organitzada pel Centre Cívic, dins de la programació Estiu Actiu, va comptar amb una trentena de persones en cadascun dels dos passis; el primer a les 22h i el segon a les 23:15h, ambdós amb les entrades exhaurides des de feia dies.

Els assistents van gaudir d’aquesta visita teatralitzada tot fent un repàs de la història del cementiri, les seves anècdotes i posant en valor el patrimoni i el conjunt escultòric de l’espai; acompanyats dels diferents personatges que donaven veu a diferents peces i textos sobre la mort.

El Centre Cívic, el Grup del Teatre Principal i l’historiador Àngel Gasol, valoren molt positivament la visita que, un any més va agradar als assistents i que, després de 9 anys, segueix generant molta expectació i omplint la totalitat de les seves places.

Recollim també que el Centre Cívic acollirà aquest dijous la desena edició del torneig obert d’escacs “Escac i mat” de les 18.30 a les 21 hores.

La participació és oberta a tothom fins a l’edat de 18 anys. Les inscripcions es poden tramitat a l’adreça electrònica  centrecivic@valls.cat o al telèfon 977609849.

I més esports. Perquè ens volem fer ressò que des de dilluns  ha començat el període d’inscripció de les activitats esportives del Patronat Municipal d’Esports pel curs 2024-25.

Les inscripcions s’obren per a aquells usuaris i usuàries que no han realitzat activitat esportiva el curs anterior, i es poden realitzar a través de la plataforma online Egosport o presencialment al Centre Esportiu Municipal El Fornàs en horari obert al públic.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT