La cinquena Xilofonada Poètica es celebrarà el proper dimarts dia 20 de febrer a les 18:00h de la tarda al Centre Cultural Municipal de Valls. Es tracta d’un projecte en el que hi participen sis centres públics de primària, a més de l’Escola de Música, amb un total de dos-cents alumnes d’entre 8 i 9 anys.

PUBLICITAT

L’objectiu d’aquesta iniciativa és proporcionar materials de l’Escola de Música als centres de primària per a que els nens tinguin un espai d’aprenentatge musical, ja tinguin molta o poca relació amb la música. Es tracta d’uns instruments de placa que permeten als alumnes treballar la part coral i instrumental amb una tècnica molt senzilla.

Enguany la Xilofonada Poètica parteix de poemes de la Maria Mercè Marçal recollits en el llibre Tan Petita i ja saps…, en una tria de Jaume Subirana i il·lustracions de Marta Altès. Els vuit poemes que protagonitzaran el concert han estat versionats per el Cor Instrumental Orff i Piano per la responsable del projecte, Rosabel Bofarull.

La Xilofonada va néixer fa 5 anys i durant aquest període de temps, Bofarull ha versionat poemes de diversos autors. La responsable del projecte assegura que cada any reben un número més elevat  d’ alumnes que volen participar.

Vist l’èxit durant aquests anys, tenen com a objectius de futurs continuar amb el bon funcionament del projecte, més centres participants i crear més materials per als nens. Finalment, la responsable del concert destaca que en el cas de que en el futur no es segueixi amb el projecte, que els centres puguin portar de forma autònoma la Xilofonada.

PUBLICITAT