Una ràdio que estarà enfocada cap a la informació del dia a dia vallenc i amb una rellevància principal de les associacions i entitats que vulguin participar-hi. Tal com ha explicat el portaveu d’Esquerra Repúblicana, Jordi Cartanyà, la obertura neix de la voluntat de crear noves vies de comunicació de l’Ajuntament i noves plataformes on parlar de les iniciatives locals. Ràdio Ciutat de Valls obre portes amb quatre eixos principals: la informació diària, les retransmissions en directe, la programació pròpia de les entitats, associacions i ràdioaficionats, i un programa contenidor cada divendres amb reflexió sobre l’actualitat local. El reidor d’innovació, Francesc Anguela, ha explicat el perquè d’una ràdio online, sense emissió en FM. La ràdio doncs, tindrà diverses vessants, per tal de fer una cobertura el més àmplia possible. En resum, Quim Espinosa, director de Quimeras, l’empresa que gestionarà la ràdio durant els primers vuit mesos d’emissió, explica quin és l’encarrec que ha rebut l’equip de Ràdio Ciutat de Valls. Així, Ràdio Ciutat de Valls comença a emetre en període de proves però amb l’equip de professionals format que li donarà cos fins que es faci la licitació del servei. El cost de la ràdio ha tingut un cost inicial de 30.000 euros, que contemplen l’equipament tècnic, de personal i de software, i que cobreixen els primers 8 mesos d’emissió.

Picamoixons acollirà el primer Concurs d’Enceses de Catalunya

Picamoixons serà la seu del Concurs d’Enceses de Catalunya, organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya. La localitat acollirà la final de la primera edició d’aquest concurs, que han superat onze colles en total, en representació de les vegueries catalanes. Del territori tarragoní, els seleccionats han estar els Bruixots d’Alcover i la Colla de Diables de Riudoms, que posaran a prova la seva força i creativitat amb la pirotècnia. L’alcalde de Picamoixons Francesc Rull explica perquè es van presentar per acollir aquest primer certamen.
El concurs valorarà l’encesa i la priotècnia escollida per cada colla en la primera part del concurs. En la segona, totes les colles disposaran del mateix material, però no el coneixeran fins a cinc minuts abans d’iniciar l’encesa. El disseny del cartell també és rellevant, ja que és obra de la dissenyadora vallenca Gisela Martí, que ha escollit diferents elements representatius de les colles de diables.

Baixada de la Geganta de Quaresma

L’entitat Unió Anelles de la Flama de Valls organitza Dimecres de Cendra, a partir de  les 20:00h de la tarda, la baixada de la geganta de la Vella Quaresma. I anirà des de la Plaça de la Sardana fins a la Plaça del Blat.
Enguany, es compleixen trenta anys d’aquest acte a Valls, en el que la geganta anirà pels carrers del centre històric de la ciutat amb una cercavila. Un cop arribi a la plaça de l’ajuntament, i, després de llegir el testament i cremar el Rei Carnestoltes, donarà 49 voltes sobre si mateixa per rememorar les set setmanes amb els seus set dies que dura el període Quaresmal.
A partir d’aquesta data, la Vella Quaresma quedarà instal•lada al vestíbul de l’Ajuntament durant el període quaresmal, i tothom que ho desitgi podrà visitar-la fins que sigui retirada el Dissabte de Glòria. També, cada divendres a la tarda els nens i nenes d’un col·legi de la ciutat seran els encarregats de treure una arengada del cistell de la geganta. Amb aquest esdeveniment, quedarà instaurat el període de dejuni i abstinència que culminarà amb la celebració dels actes de la setmana santa.

Escola de Pares. Gaudim Educant!

L’Escola de pares realitza un cicle de tallers, dins de les activitats d’hivern al Centre Cívic; que ja va començar l’1 i 8 de febrer i que continua al llarg d’aquest mes.
El taller anomenat Gaudim Educant! és una proposta educativa dirigida als pares o educadors dels nens i nenes. Es basa en dotar-los de múltiples eines per treballar el respecte mutu, la fermesa i l’afecte. Així com educar sense càstigs ni premis, per transmetre als seus fills i filles les habilitats necessàries per créixer amb autoestima, reforçar la comunicació de pares-fills i la relació entre germans.
El Centre Cívic, ja fa un mes que va obrir el període d’inscripció per a les activitats de la programació d’hivern i compta amb un total de 37 activitats, cursos i tallers que van adreçats a diferents públics: des d’infants fins a gent gran.
PUBLICITAT