El projecte de rehabilitació de l’edifici Ca Xapes ha estat una de les principals inversions en els pressupostos del 2018 de l’Ajuntament, per possibilitar el retorn de la Llar del Jubilat a l’immoble

PUBLICITAT

Ca Xapes va ser catalogat l’any 2008 com a Bé Cultural d’Interès Local per ser un edifici singular de l’arquitectura industrial del segle XIX, i té una superfície de 2.000 metres quadrats construïts. El seu valor patrimonial i la seva cèntrica ubicació, a tocar del Barri Antic, el converteixen en un edifici de gran valor per recuperar la seva funció d’equipament públic, que s’adapti a les activitats de l’entitat i també tingui la funció de casa social per a la ciutat.

La Llar del Jubilat, feia, aproximadament, vint-i-cinc anys que es trobava a l’edifici històric. Fa vuit anys que es van traslladar a l’establiment de l’estació de busos, des que van ser informats que el Ca Xapes estava en un estat de perill d’enfonsament. Actualment, organitzen diverses activitats com ioga, informàtica, gimnàstica, ball entre altres.

Des de l’entitat transmeten l’esperança de poder tornar a l’edifici patrimonial i, que aquest, continuï sent la seu oficial de la Llar del Jubilat de Valls.

PUBLICITAT