Valls demanarà al Govern Central que es reprenguin les subvencions a l’educació infantil, i a la Generalitat que retorni el deute pendent a les escoles Bressol. El Regidor d’ensenyament, Martí Barberà, ha presentat la moció corresponent al Ple de l’ajuntament d’aquest dilluns, a través de CiU i ERC.

PUBLICITAT

Entre 2008 i 2017, la Generalitat de Catalunya va deixar d’abonar els imports destinats a l’escolarització dels alumnes de 0 a 6 anys. Barberà demana que es retornin els pagaments, ja que considera que es tracta d’una etapa educativa important i que en els últims anys ha donat resposta a una demanda creixent per part de les famílies que volien escolaritzar als seus fills.

La regidora d’Esquerra Republicana, Núria Gavarró, afirma que aposten pel finançament en aquesta etapa educativa, ja que permet actuar en la creació de la personalitat dels infants i afavoreix el seu desenvolupament social. També assegura que és la millor manera de reforçar una igualtat d’oportunitats per al futur. El partit dóna suport a la creació de les llars d’infants i ressalta que la col·laboració dels ajuntaments és necessària per a la prestació d’aquests serveis.

Per part del Partit Socialista Català, la regidora Rosa Ma Ibarra ha presentat l’abstenció, tot i estar d’acord amb què les comunitats autònomes i els municipis no tenen un bon finançament. Exposa que el govern espanyol ha de subvencionar aquests serveis però que qui ha d’assumir les competències són els ajuntaments. Diu també que la Generalitat ha de fer front al pagament del finançament que li pertoca.

La CUP s’afegeix a la defensa de l’educació de 0 a 3 anys, reconeixent les llars d’infants de Valls i demana a l’Estat Espanyol que compensi les subvencions. La regidora cupaire, Ester Huguet dóna els motius pels quals voten a favor de la moció.

Des del PP s’ha remarcat la importància de l’escola bressol, malgrat que no ha estat d’acord amb el redactat de la moció. Creuen que es demana subvenció al Govern Central quan les competències són compartides amb la Generalitat. Critica que es vulguin assolir les competències i no el cost econòmic d’aquestes. Així ho defensava el regidor del Partit Popular, Francesc Caballero.

El regidor de Compromís per Valls, Ramon Font, assegura que sense aquestes subvencions el sosteniment de les places públiques de les llars d’infants es troba en perill, i pot suposar una càrrega econòmica per les famílies. Demana que les quantitats que no van ser abonades als municipis es retornin. A més, assenyala que l’Estat Espanyol ha estat responsable de la reducció de subvencions.

La moció s’ha tirat endavant amb 15 vots a favor, el vot en contra del PP i les tres abstencions del PSC.

 

Prat International Brands traslladarà la seu al Polígon a finals de març

El Polígon de Valls acollirà, a partir de final de març i si no hi ha cap contratemps, el magatzem de distribució de l’empresa Prat International Brands. La companyia s’ha instal·lat en una nau de 8.000 metres2, on traslladarà la seva seu. Es tracta d’una empresa de venda de productes de diverses marques, com Play Kin, FitFiu, MC Hauss, Greencut o Sailoor. L’empresa ha dedicat més de tres milions d’euros a la instal·lació i començarà les seves operacions a la seu vallenca amb una plantilla de 70 treballadors.
La seu al Polígon de Valls s’inspira en les grans corporacions americanes, que canvien el model tradicional d’empresa. La nau comptarà amb taules de billar, guarderia, gimnàs, pistes de pàdel, zones de descans i un tobogan que permetrà baixar del primer pis a la planta baixa. Aquestes comoditats i atractius tenen un objectiu, atraure treballadors de qualitat i fidelitzar-los.
L’empresa, ara per ara, és la més gran d’Espanya a Ebay, i treballa per ser la més important comptant també França i Itàlia. Els seus productes no es poden trobar en botigues convencionals, ja que confia plenament en la venda online, un sector comercial que no ha deixat de créixer des de la normalització d’internet a les llars.

 

El Ple aprova les dues pròrrogues que milloren el finançament de l’habitatge

Es convoca el primer Ple ordinari de l’Ajuntament de Valls avui dilluns dia 19 de febrer a les 17.00h de la tarda.

Un dels punts principals a tractar en l’ordre del dia han sigut l’aprovació de les dues addendes de pròrroga del conveni de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Camp, en relació a l’Oficina d’Habitatge d’àmbit municipal i comarcal, i al Programa de mediació per al lloguer social per l’any 2018.
El primer tinent d’alcalde i regidor d’habitatge, Jordi Cartanyà, ha exposat l’aprovació de la continuïtat dels serveis que s’han dut a terme des de l’oficina local d’habitatge. I el conveni que fa referència a la tasca de gestió i assessorament, en què el finançament de l’oficina local d’habitatge per part de l’agència catalana d’habitatge es mantindrà en els 30.000 euros.

El finançament del Programa de Borsa de Mediació de Lloguer Social, afirma el regidor que ha tingut una variació passant dels 39.750 euros a 42.150. Segons Cartanyà, durant el mandat han estat assolint els objectius, s’ha produït la recuperació de la regidoria d’habitatge i ha augmentat l’aportació de recursos per part de l’Agencia Catalana d’Habitatge.

El regidor afirma que aquesta millora ha permès destinar els recursos a treure noves línies de subvenció i a la compra d’habitatges, així incrementant l’habitatge públic per destinar-lo al lloguer social.

Valoren positivament la continuïtat de gestió de l’Oficina de Treball d’Habitatge que dóna pas a un millor finançament per part de la Generalitat i permet destinar els recursos municipals a incrementar les polítiques d’habitatge.

 

Manolo Hugué descansa a Valls

Valls proposa cultura en desenes de racons de la ciutat. Un d’ells, probablement el més evident, és el museu de Valls. Més d’un miler d’obres d’art cobreixen les parets del museu, repassant diferents corrents artístiques i saltan a través de la història. Des del realisme tradicional a les avantguardes, a través d’autors rellevants de cada període, a partir de 1875. El museu compta amb col·leccions concretes, de les que se sent especialment orgullós. Entre elles, la col·lecció de pintures, escultures i joies de Manolo Hugué, pintor i escultor clau del noucentisme. Influenciat pels artistes dels Quatre Gats, com de Santiago Rusiñol, Joaquim Mir, Isidro Nonell i Pablo Picasso, s’inspirava en el folklore i la natura per crear les seves peces. L’artista, com molts altres contemporànis, també es va endinsar en el món de la joiera, transformant les pinzellades en metalls i pedres precioses. El museu de Valls guarda una important col·lecció dels tres àmbit en que l’autor va deixar volar la imaginació, com a part de la seva col·lecció permanent.

PUBLICITAT