El Saló de l’Ensenyament se celebrarà a la Sala Kursaal de Valls, organitzat pel Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp i la Conca.

PUBLICITAT

Enguany es compta amb més de 53 expositors i un total de 6.000 alumnes de 50 centres i instituts de les comarques de Tarragona. Els visitants podran conèixer tota l’oferta formativa de Catalunya, tant en l’àmbit universitari com de cicles formatius, a més de diversos serveis adreçats als joves. La presència d’organismes directament relacionats amb el món juvenil i l’àmplia oferta educativa contribueixen a fer de l’Espai de l’Estudiant un punt d’informació i assessorament dels joves en edat d’escollir un ensenyament.

El gerent del Consorci, Francesc Xavier Domingo, ha destacat la continuïtat de les universitats i els centres adscrits a la fira, l’augment de l’oferta d’ensenyaments superiors i la gran presència de cursos de secundària. El regidor d’ensenyament de CiU, Martí Barberà ha avançat la novetat que s’incorpora en aquesta nova edició de l’Espai de l’Estudiant. Es tracta d’un pilotatge que mostra el treball i la formació del món industrial i tecnològic.

El president de Vallsgenera i Regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé ha presentat la nova iniciativa, que s’està treballant des de l’Ajuntament de Valls i Vallsgenera, coneguda com a “Camp de Valls”, un projecte industrial format per 12 ajuntaments i 60 empreses adherides que té com a objectiu donar informació als joves sobre el sector industrial, per cobrir les necessitats de l’oferta ocupacional que hi ha al territori. Així ens ho explica el president i regidor. A més, ha resumit en què consistirà aquest nou projecte que es trobaran els visitants al Saló.

Aquesta nova activitat és coneguda com les jornades PowerU Xperience , impulsades també per Human Age Institue de Monpower Group. Ajuden als joves a que coneguin les competències que se’ls hi exigirà en l’actual mercat de treball. L’activitat va destinada principalment a alumnes de graus superiors de l’àmbit tecnològic, industrial i de batxillerat per assessorar-los a adquirir les habilitats i coneixements per facilitar el seu accés al mercat actual.

A la vegada, s’incorpora al programa de l’Espai de l’Estudiant els tallers PowerU Junior que tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels adolescents i generar experiències orientades al seu desenvolupament futur. Així ens ho explica el president del Consell Català de Formació Professional, Jordi Ficapal.

El Saló de l’Estudiant se celebrarà el dijous dia 8 de març de 09.00 h del matí a 14.00 h del migdia i de 16.00 h a 19.00 h de la tarda, i el divendres 9 de març en horari matinal per a les visites concertades d’alumnes de tots els instituts inscrits.

PUBLICITAT