L’obertura de la Vilaniuada, celebrada al Narcís Oller, ha comptat amb la participació del regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Valls, Martí Barberà, director de l’Institut Josep M. Pallàs, i professors vinculats amb el projecte.

PUBLICITAT

La Vilaniuada, impulsada per l’Institut Narcís Oller, és un projecte col·laboratiu de georeferenciació, programació i tecnologia mòbil basat en el World Mobile City Project adreçat a l’alumnat de cicle superior de primària i secundària, perquè els alumnes aprenguin a moure’s i descobrir la ciutat.

Han participat 190 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut i del Col·legi Claret. Unes alumnes de l’Institut Narcís Oller, han afirmat que l’activitat ha sigut una nova experiència per conèixer la ciutat i han aconseguit assolir totes les proves.

Cada grup de 5 alumnes partia amb 5 targetes de 5 punts d’interès de Valls. En cada targeta hi ha una activitat de continguts, que poden ser de caràcter històric, cientificotecnològic, literari, artístic i social-institucional. I a més, en cada targeta han d’escollir una activitat multimèdia entre cinc, i que han de completar. Aquestes activitats són una fotografia relacionada amb les matemàtiques, ciència, tecnologia i art, una fotografia selfie, una fotografia bumerang, una de editada i una activitat relacionada amb el periodista Carles Capdevila.

PUBLICITAT