L’ajuntament vol destinar 150.000 euros a la compra de nous edificis, que gestionarà l’Oficina Local de l’Habitatge.

PUBLICITAT

La Generalitat ha anat augmentat el finançament de l’oficina gradualment durant els últims cinc anys, fins als 72.000 euros que preveuen invertir l’any vinent. Un major finançament hauria de ser sinònim de més polítiques d’habitatge i l’ampliació de serveis oferts per l’ens municipal. Des de l’Ajuntament i en aquest sentit es destaquen els 150.000 euros que destinaran a la compra de nous edificis, per la creació d’habitatge dotacional públic al carrer Sant Francesc.

Els usuàris de l’oficina local de l’habitatge qualifiquen d’excel·lent el servei rebut per aquesta i pel servei de Borsa de Mediació de l’Ajuntament. L’enquesta, realitzada per l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat durant l’auditoria ha donat resultats positius, ja que fins el 94% dels usuaris afirma haver resolt els seus dubtes i problemàtiques gràcies a l’atenció rebuda.

L’enquesta ha valorat diferents aspectes, com el temps d’espera en ser atesos, la ubicació de l’oficina i l’accessibilitat de les instal·lacions o la claredat de la informació proporcionada. En cap cas la valoració mitjana baixa del 9 sobre 10.
En tot cas, l’auditoria conclou que caldria ampliar la sala d’espera, que es queda just en èpoques de més activitat, sobretot durant les convocatòries d’ajuts a l’habitatge. També proposa avançar la implantació de l’administració electrònica, que permetrà realitzar certs tràmits des de casa.

El lloguer social és un dels camps de treball més ben valorats, gràcies a l’àmpli catàleg d’habitatges que gestiona el servei i pels incentius econòmics que s’ofereixen per segui augmentant la oferta, com una reducció del 15% de l’IBI o les subvencions a la rehabilitació.

Saray Murillo ha estat a l’obertura del Saló de l’Ensenyament del Camp de Tarragona, que com cada any acull la ciutat de Valls

Els joves de l’instut Narcís Oller han protagonitzat una activitat que combina la pedagogia i les noves tecnologies. Saray Murillo

El Saló de l’Ensenyament se celebrarà a la Sala Kursaal de Valls, organitzat pel Consorci Prouniversitari de l’Alt Camp i la Conca.

Enguany es compta amb més de 53 expositors i un total de 6.000 alumnes de 50 centres i instituts de les comarques de Tarragona. Els visitants podran conèixer tota l’oferta formativa de Catalunya, tant en l’àmbit universitari com de cicles formatius, a més de diversos serveis adreçats als joves. La presència d’organismes directament relacionats amb el món juvenil i l’àmplia oferta educativa contribueixen a fer de l’Espai de l’Estudiant un punt d’informació i assessorament dels joves en edat d’escollir un ensenyament.

El gerent del Consorci, Francesc Xavier Domingo, ha destacat la continuïtat de les universitats i els centres adscrits a la fira, l’augment de l’oferta d’ensenyaments superiors i la gran presència de cursos de secundària. El regidor d’ensenyament de CiU, Martí Barberà ha avançat la novetat que s’incorpora en aquesta nova edició de l’Espai de l’Estudiant. Es tracta d’un pilotatge que mostra el treball i la formació del món industrial i tecnològic.

El president de Vallsgenera i Regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé ha presentat la nova iniciativa, que s’està treballant des de l’Ajuntament de Valls i Vallsgenera, coneguda com a “Camp de Valls”, un projecte industrial format per 12 ajuntaments i 60 empreses adherides que té com a objectiu donar informació als joves sobre el sector industrial, per cobrir les necessitats de l’oferta ocupacional que hi ha al territori. Així ens ho explica el president i regidor. A més, ha resumit en què consistirà aquest nou projecte que es trobaran els visitants al Saló.

Aquesta nova activitat és coneguda com les jornades PowerU Xperience , impulsades també per Human Age Institue de Monpower Group. Ajuden als joves a que coneguin les competències que se’ls hi exigirà en l’actual mercat de treball. L’activitat va destinada principalment a alumnes de graus superiors de l’àmbit tecnològic, industrial i de batxillerat per assessorar-los a adquirir les habilitats i coneixements per facilitar el seu accés al mercat actual.

A la vegada, s’incorpora al programa de l’Espai de l’Estudiant els tallers PowerU Junior que tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels adolescents i generar experiències orientades al seu desenvolupament futur. Així ens ho explica el president del Consell Català de Formació Professional, Jordi Ficapal.

El Saló de l’Estudiant se celebrarà el dijous dia 8 de març de 09.00 h del matí a 14.00 h del migdia i de 16.00 h a 19.00 h de la tarda, i el divendres 9 de març en horari matinal per a les visites concertades d’alumnes de tots els instituts inscrits.

Inauguració de la Vilaniuada

L’obertura de la Vilaniuada, celebrada al Narcís Oller, ha comptat amb la participació del regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Valls, Martí Barberà, director de l’Institut Josep M. Pallàs, i professors vinculats amb el projecte.

La Vilaniuada, impulsada per l’Institut Narcís Oller, és un projecte col·laboratiu de georeferenciació, programació i tecnologia mòbil basat en el World Mobile City Project adreçat a l’alumnat de cicle superior de primària i secundària, perquè els alumnes aprenguin a moure’s i descobrir la ciutat.

Han participat 190 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut i del Col·legi Claret. Unes alumnes de l’Institut Narcís Oller, han afirmat que l’activitat ha sigut una nova experiència per conèixer la ciutat i han aconseguit assolir totes les proves.

Cada grup de 5 alumnes partia amb 5 targetes de 5 punts d’interès de Valls. En cada targeta hi ha una activitat de continguts, que poden ser de caràcter històric, cientificotecnològic, literari, artístic i social-institucional. I a més, en cada targeta han d’escollir una activitat multimèdia entre cinc, i que han de completar. Aquestes activitats són una fotografia relacionada amb les matemàtiques, ciència, tecnologia i art, una fotografia selfie, una fotografia bumerang, una de editada i una activitat relacionada amb el periodista Carles Capdevila.

PUBLICITAT