S’inicien les activitats prèvies per al dia Internacional de la Dóna amb la campanya “Veus que no veus”.

PUBLICITAT

L’Institut Català de les DOnes ha iniciat aquesta campanya que es basa en representar a les dones als mitjans de comunicació. La Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Núria Gavarró, ens ha explicat que s’han adherit a la campanya per reforçar la visibilització de la dóna als mitjans.

Les activitats comencen avui dijous dia 1 de març a les nou del vespre, amb la tercera edició del Cicle de Cinema de Gènere. Enguany tracta de les dones al món laboral, i es projectarà la pel·lícula “La Sal de la Tierra” que parla sobre la reivindicació salarial que van fer els homes en la revolució industrial. La següent projecció parla de la doble discriminació de les dones amb discapacitat. Després de cada projecció s’iniciarà un debat en què es podrà parlar sobre els temes que tracta cada pel·lícula.

Els actes organitzats per al dijous dia 8 de març, Gavarró ens ha destacat la vaga feminista que se celebrarà a les 11.00 h del matí davant de l’Ajuntament i es llegirà el manifest institucional.

Finalment, al vespre, es realitzarà l’acte institucional a Vallsgenera, que consisteix en una xerrada a càrrec de la professora del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili, Esther Guerrero. El tema a parlar tractarà de la discriminació de la dóna en el món laboral i es farà la lectura del manifest institucional a càrrec de dónes emprenedores de la ciutat. També es realitzarà un Teatre Fòrum al Teatre Principal, adreçat a 400 alumnes de 4t d’ESO de la ciutat, per involucrar-los a la situació actual de la dóna.

PUBLICITAT