La Seccio Sindical de la Confederació General del Treball recomana que per solucionar les llistes d’espera de la sanitat pública hi hagi prioritats i més recursos econòmics
Durant anys, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de la comarca, han estat fent campanyes per millorar la situació de les llistes d’espera. Un dels punts que s’havia de millorar era la manca de documents que garanteixin que el pacient es troba en la llista d’espera.
El president del Comitè d’Empresa i membre de la Secció Sindical de la CGT, Robert Rosset, ha explicat que per millorar el control de les llistes, la Generalitat va crear la pàgina web www.lamevasalut.gencat.cat perquè els pacients tinguin accés i puguin verificar que estan inclosos a la llista d’espera. Tot i això, Rosset afirma que és un mecanisme en què només el pot utilitzar les persones que saben com funciona les tecnologies. A més, assenyala que és una plataforma amb poc temps d’implantació.
Les llistes d’espera es divideixen en tres grans blocs formats per la primera visita d’un especialista, la prova complementaria i la intervenció quirúrgica. Segons Rosset, als inicis només es parlava de patologies concretes i que amb el temps s’ha anat afegint més procediments i l’espera ha passat a un màxim de sis mesos fins a un any.
En el cas més específic del PIUS Hospital de Valls, Rosset ens explica que hi ha especialitats com la urologia o la clínica del dolor que tenen més dificultats per millorar l’estat d’espera.
Malgrat la situació actual, el membre de la CGT, afirma que han fet un pas endavant en quant a la proactivitat de la gent a l’hora de demanar documentació per assegurar-se de que es troben en la llista d’espera.
Gràcies a la informació que s’ha estat donant en les campanyes, que el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha realitzat, la comunitat és més conscient i, per tant, exigent amb la situació.

“Per si no ens tornem a veure” 

El musical “Per si no ens tornem a veure” és una història de dues persones que no són el que diuen ser. Una història de disfresses i d’identitats falses on el destí, igual que l’amor és inevitable.
Els Reis d’Arden reben una carta dels Reis de Dumaine on els proposen que la seva filla Anne es casi amb el príncep William d’Arden. Però els joves prínceps no tenen cap intenció de casar-se i menys amb algú que gairebé no coneixen. Tots dos, sense saber-ho, tenen la mateixa idea: Fugir amb una identitat falsa i descobrir com és el món més enllà dels seus regnes. Però per més disfresses que portin, i per més que canviïn una vegada i una altra d’identitat, els dos prínceps es troben i s’enamoren irremeiablement.
“Per si no ens tornem a veure”, dirigit per Alícia Serrat i Marc Sambola, és un homenatge a comèdies com Leonci i Lena, El joc de l’amor i de l’atzar o Al vostre gust, on les aparences i els enganys es barregen amb la comèdia i l’amor.
El musical arriba aquest dissabte al Teatre Principal de Valls a les nou de la nit.
PUBLICITAT