Paul Cézanne va ser un pintor francès que representa l’enllaç entre l’impressionisme i el cubisme.

PUBLICITAT

Va estudiar Dret, però, malgrat les objeccions del pare, decideix llançar-se a una carrera artística, i el 1861 se’n va a París amb l’amic Émile Zola. Allà coneix a Camille Pissarro i altres impressionistes. A poc a poc, el pare va acceptant el seu estil de vida i l’ajuda econòmicament.

Cèzanne comença amb la pintura lleugera i airosa dels impressionistes, i a poc a poc, la va solidificant i fent més arquitectònica. Qualsevol cosa percebuda l’ordena estructuralment en formes simples i plans cromàtics, per crear una imatge més comunicativa de la matèria estudiada. La seva essència geomètrica influirà particularment en el cubisme.

Aquest dilluns dia dotze de març es reproduirà el Documental d’art de Cèzanne als JCA Cinemes de Valls a les vuit del vespre.

PUBLICITAT