La recuperació de la muralla de Sant Francesc es finançarà amb sobrants econòmics

La muralla de Sant Francesc és una resta arqueològica vallenca que passa desapercebuda entre edificis i carrers. Des de l’Hospital fins a la plaça del Carme, recorre el carrer de la Muralla, que des de 2016 s’està intentant recuperar. El 2016 ja es van iniciar els expedients d’expropiació dels immobles i, a hores d’ara, de la primera illa, propera al Pius només hi ha tres immobles restants. Segons la regidoria d’Actuacions Públiques i Urbanisme, Judit Fàbregas, parla del moment en el que es troba actualment l’obra.

PUBLICITAT

Els pressupostos d’enguany no compten amb partida pressupostaria per continuar el projecte, perque es fianancia amb un sobrant econòmic del 2017, que permet continuar desenvolupant la recuperació de la muralla.

Totes aquestes actuacions formen part del Pla de Millora Urbana del Barri Antic, que inclou aquest element de patrimoni vallenc, datat als volts del segle XIV.

Pel que fa a les inversions de patrimoni, destaca la partida dedicada a la muralla de Sant Antoni, una de les majors obres de recuperació patrimonial de la ciutat, i que compta amb un pressupost de 395.000 €. De fet, és la tercera inversió més gran dels pressupostos municipals.

Més de 6.000 joves visiten l’espai de l’estudiant

Valls ha acollit el 18è Espai de l’Estudiant, un espai amb més de 53 expositors i pel qual han passat més de 6.000 alumnes entre dijous i divendres de 50 centres educatius del Camp de Tarragona. Així, l’espai es consolida com una de les trobades més multitudinàries de la ciutat, amb èxit de participació. De fet, l’espai de l’estudiant no deixa de créixer any rere any, amb més oferta educativa perquè els joves que volen continuar els estudis post obligatoris tinguin el màxim d’opcions possibles. De fet, és ja el saló de referència pels estudiants de l’Alt i Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i el Tarragonès. Des del seu naixement el 2001, quan només s’adreçava als estudiants de l’Alt Camp i la Conca, l’espai no ha deixat de créixer, ampliant-se a tots els centres educatius i amb representació de totes les universitats i centres que ofereixin cicles formatius de Catalunya.
El Saló de l’estudiant s’ha situat a l’interior del Kurssal, tant d’estudis universitaris com de cicles formatius, així com altres serveis adreçats als joves.
Juntament amb la celebració de l’Espai de l’Estudiant s’han acollit les jornades PowerU Xperience, una jornada perque els joves coneguin i adoptin les competències que se’ls requerirà al món laboral. Han comptat amb la participació de 300 alumnes, sobretot de grau superior de l’àmbit tecnològic, industrial i de batxillerat. També s’han realitzat els tallers de  PowerU Junior, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels adolescents.

L’APUNT – Aprendre a ser autònom

Ser autònom no és fàcil. Hi ha desenes d’elements que s’han de tenir en compte per iniciar un projecte propi, a nivell estructural, econòmic, formatiu… De fet, quadrar els comptes és missió impossible per molts sense l’ajuda d’un professional, o la recerca de clients es converteix en un entrebanc per aquells que no ho han fet mai. L’espai Coworking La Magrana, que ofereix un espai de treball a iniciatives d’emprenedors, ofereix també recursos per superar qualsevol impediment que pugui trobar un autònom. En aquesta ocasió serà a través d’una formació “Tot el que has de saber com a autònom”, que se celebrarà a l’espai coworking, aquest dimarts a les set de la tarda. Els socis de la Magrana ho tenen gratuit, però està obert al públic general per deu euros. En acabat, es convidarà a una cervesa durant l’espai de Networking

PUBLICITAT