El món esportiu vallenc es prepara per a una quinzena plena de dates assenyalades al calendari, des de la competició de tenis taula una nova proposta. i és que de curses n’hi ha a tot arreu, però de curses del calçot només n’hi ha una, i és a Valls. El diumenge 25 de març se celebrarà la primera edició d’aquesta particular cursa, hereva de la mitja marató que durant anys va celebrar el municipi. El canvi va estar promogut perquè la mitja marató no acabava de quallar. Ara, s’ha reduït el recorregut, i es proposen dues curses de 5 i 10 quilòmetres. Ens ho explica Eduard González, regidor d’esport

PUBLICITAT

La cursa començarà a les 11.30 al Centre Esportiu del Fornàs, i l’entrega de dorsals des de les 9h. El recorregut de cinc quilòmetres recorre diversos carrers del Fornàs i fins a l’estació de busos baixant pel passeig de l’estació, en un traçat circular. El de deu quilòmetres és el mateix, però donant dues voltes.

Hi pot participar tothom major de 16 anys, i els premis estaran dividits en diferents categories per edat i gènere.

Així, la cursa del Calçot arriba amb força, i amb l’esperança de consolidar-se com un acte permanent. Tot i així, just abans de la cursa, el dimarts 20 de març La volta ciclita de Catalunya finalitza una de les seves etapes a Valls. Serà, aproximadament a les cinc de la tarda, un moment especial de la cursa, que el regidor explica.

A més, tal com ja hem explicat, el tenis taula celebra el Torneig Internacional de Catalunya i el Campionat de Catalunya, del 24 al 29 de març.

Escolta-ho

 

Obren les inscripcions als Centres Cívics

El Centre Cívic obre les inscripcions a les seves activitats, el proper dilluns per la temporada de primavera. El programa el conformen un total de 45 activitats diverses, entre tallers, espectacles, xerrades i cursos.

Enguany, l’oferta d’activitats gratuïtes ha crescut, entre 11 xerrades, 3 espectacles infantils i 8 tallers. Pel que fa a les activitats de pagament, es poden disposar de descomptes diversos, per a la tercera edat, joves i persones en risc d’exclusió social i econòmica.

Entre les novetats més destacades de la temporada, s’inclou un curs de comunicació no violenta, de cant amb harmònium, de creació de sabons artesans o xampús naturals i de relaxació amb instruments. Aquestes activitats s’afegeixen a la programació habitual, amb l’objectiu d’ampliar el ventall de temàtiques que cobreix el Centre Cívic.

De fet, el programa inclou també un cicle de xerrades sobre mobilitat internacional, sobre camps de solidaritat, el voluntariat europeu i per a treballar a l’estranger o entitats destinades a mares i pares, per acompanyar-los durant el creixement dels seus fills.

Els fogons prenen protagonisme amb els tallers de cuina i diferents aliments. Per exemple, amb el cicle de l’Hort de la Biblioteca, una activitat coordinada per les entitats membres de “Valls en transició” i “increïblement comestible”. El taller se centrarà a aprendre sobre els productors ecològics de l’entorn vallenc, i aprendre sobre la importància de la protecció del medi ambient a través del consum responsable. Els mateixos també faran un taller de cuina del món titulat “cuina rebel”. Finalment, l’Escola de Pares organitza “Aprenem, cuinem, mengem”, un taller enfocat a tota la família, perquè els infants es comencin a acostumar a la cuina.
I pels que vulguin aprendre maneres de cuinar innovadores, es proposa el taller de cuina flexitariana, per aprendre hàbits saludables. Aquest tipus de cuina promou la cuina vegetariana de base, però amb flexibilitat si es menja fora de casa.

Aquest dilluns, doncs, comencen les inscripcions a les activitats, que es poden realitzar al mateix Centre Cívic.

Escolta-ho

 

Roger Mas i el món de la poesia

Imaginem un jardí d’un temple romà, se sent l’aigua de fons, el batre les ales d’un ocell, i la veu dolça d’una nimfa que canta una cançó. Estem en un estat entre la conciencia i l’oníria, acompnyats de poetes d’altres temps. Aquest és l’imaginar que Roger Mas crea en el seu nou disc, el “Parnàs”, una proposta musical del cantant, que musica en quinze cançons diferents, poesies de Miquel Martí i Pol, Joan Maragall, Salvador Espriu, Eulàlia Anzizu Vila, Toni Gol i Roca o Amadeu Vidal i Bonafont. Una música que neix de l’ànima de l’artista i del bateg de tants altres. L’àlbum es presentarà aquest dissabte, al teatre principal de Valls.

 

PUBLICITAT