Troben un arc de la Muralla de Sant Antoni del Segle XIV i una fossa que mai s’havia documentat en la intervenció arqueològica que va començar fa unes setmanes. Un projecte que ja porta uns anys en execució i que suposa una inversió de 350.000 euros.
Les intervencions arqueològiques a la Muralla de Sant Antoni forma part del projecte de recuperació de muralles i ja són quatre els estudis arqueològics que s’han realitzat en aquest indret. La regidora de Patrimoni, Judit Fàbregas, ha dit que es tracta d’un projecte que va sorgir dels tres estudis anteriors i que s’ultimarà el definitiu un cop tinguin les dades suficients.
Des de l’any 2005 s’ha anat fent diverses fases d’intervencions arqueològiques, i un cop enderrocada la zona i l’arranjament dels carrers, van documentar restes d’una torre i el fossat de la muralla. Un fossat que no s’havia documentat mai i que, actualment té dos metres de profunditat. A més, gràcies al fet que la zona es trobava en estat de bona conservació, van poder identificar els encaixos de les fustes d’un pont que es trobava per damunt del fossat. L’arqueòloga de l’empresa A Priori Cultural, Cristina Benet, ha dit que inicialment no es preveia que aparegués cap element important, tot i això, s’ha documentat l’existència d’una estructura anterior a la muralla del segle XIV i una paret lateral de l’arc. 
La muralla del segle XIV és la que defineix l’actual nucli de Valls i la que tanca tot el circuit dels carrers de la muralla. Abans no hi havia res documentat sobre la muralla del segle XIII, però el descobridor de la muralla que coneixem, historiador i col·laborador amb l’arqueòloga Benet, Francesc Murillo,ha afirmat que la sorpresa va ser trobar l’estructura d’un arc encaixada amb una torre del segle XIV i un portal secundari del mur vell de la muralla del XIII. 
Encara hi ha elements per estudiar i documentar i per tant, un cop finalitzat l’estudi es procedirà a realitzar el projecte executiu on decidiran què es farà en aquesta zona per protegir-la.
PUBLICITAT