El tradicional Concurs de Fogueres de la Festa Major de Sant Joan es renovarà de cara a l’edició d’aquest any. Òmnium Cultural Alt Camp ha presentat una sèrie d’innovacions que aniran des d’una major dotació en premis a l’ampliació de les categories del concurs. Les novetats està previst que comencin pel mateix ritual de la Flama del Canigó que serà l’encarregada d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

PUBLICITAT

Un dels encarregats de presentar aquestes novetats ha estat Marc Ayala, regidor de Cultura, explicava des de la plaça del Blat, una de les principals innovacions en el Concurs de Fogueres. Des de la mateixa plaça del Blat es farà la lectura del veredicte del Concurs de Fogueres que organitza Òmnium Cultural. Aquesta edició s’han implementat novetats importants per fomentar la participació de més entitats i associacions perquè el públic visiti les fogueres plantades a diferents barris de la ciutat. Rosa Olivé, presidenta d’Òmnium Valls Alt Camp, ens explica perquè era important millorar alguns aspectes del concurs.

La presidenta d’Òmnium també ha volgut aprofitar l’avinentesa per parlar de les dues categories que conformaran el Concurs de Fogueres d’aquest any. Totes les entitats poden presentar ja les seves candidatures al Concurs de Fogueres, presentant la sol·licitud a l’Ajuntament de Valls fins al pròxim 9 de juny. Com dèiem abans, a més d’ampliar les categories, s’ha augmentat també la dotació del concurs que repartirà 700 euros en premis.

_____________________________________________

El Patronat Municipal d’Esports dona llum verda al període d’inscripcions per a les activitats d’estiu

El Patronat Municipal d’Esports de Valls obrirà el pròxim dilluns 7 de maig, el període d’inscripcions per a les diferents activitats d’estiu que ja s’han programat. Les principals activitats destacades són l’esportiueig infantil, el miniesportiueig i els cursos de natació, juntament amb la quarta edició del campus de natació. Tot i que també s’ofereix un abonament d’estiu, entre el 16 de juny i l’11 de setembre, el calendari d’activitats se centra especialment en el mes de juliol.

Una de les propostes que agrada més al públic infantil és l’esportiueig, activitat poliesportiva que s’adreça a nens i nenes de 7 a 11 anys en què s’inclouen jocs, activitats aquàtiques i la pràctica de diversos esports. Pels infants d’entre 4 i 6 anys, el Patronat ofereix el miniesportiueig, un programa poliesportiu amb jocs i activitats esportives. L’esportiueig i el miniesportiueig s’organitzen setmanalment i en 5 torns, del 26 de juny al 27 de juliol. Les activitats s’emplaçaràn a les instal·lacions esportives del Fornàs, on també tindran lloc els cursets de natació d’estiu.

Com comentàvem abans, també està programada la quarta edició del Campus de Natació destinada a tots aquells nois i noies de 10 a 16 anys que els hi agradi el món la natació. Durant el Campus es treballarà la millora i el perfeccionament de la tècnica dels estils, es realitzaran gimcanes aquàtiques, waterpolo, natació sincronitzada, socorrisme, natació amb aletes etc.

El Patronat Municipal d’Esports també té en compte els adults i la gent gran en el seu programa d’activitats d’estiu per a tots els seus abonats. S’hi inclourà TRX, aeròbic, zumba, spinning, booiaka, aquagym, tai-txí, pilates, servei salut i HIT entre d’altres.

_____________________________________________

La Taula de Cohesió Social fa balanç de l’informe de seguiment del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Valls

Aquest divendres, 4 de maig, al Convent del Carme, s’ha produït la reunió de la Taula de Cohesió Social en la qual s’ha fet balanç de l’informe de seguiment del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Valls. A la conferència hi han assistit una cinquantena de representants d’entitats de l’àmbit social, administracions i grups polítics municipals.

Tot i que la reunió ha començat a les 11h, el regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà, ha atès abans als mitjans de comunicació per presentar el grau de compliment del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social.

La Taula representa un espai de participació comunitària per a l’assessorament i la consulta en l’àmbit dels serveis socials, oberta a les entitats, associacions i usuaris dels serveis i equipaments públics. En aquest sentit, des de la participació dels diferents agents a la Taula es reforça el caràcter transversal i de treball conjunt en les polítiques socials i d’atenció a les persones.

PUBLICITAT