La ciutat de Valls emplaçarà el 8è Simposi Casteller en el marc de la Fira de Santa Úrsula. Així ho ha fet saber l’Ajuntament de Valls, qui també ha fet oficial la data de celebració. El dissabte 20 d’octubre, abans d’enfilar la recta dels moments àlgids de la temporada, els participants debatran en torn dos eixos temàtics. En aquesta ocasió, els valors del fet casteller i el lideratge dels caps de colla, centraran totes les reflexions. Així defineix, Jordi Bertràn, coordinador de Cultura de Valls, els objectius del Simposi Casteller.

PUBLICITAT

El Simposi s’organitzarà a l’antic convent del Carme de Valls durant tot el matí de dissabte. L’organització preveu que un especialista de cada temàtica contribueixi a gestar una definició plural i multidisciplinar del que són els valors del fet casteller, unes paraules que sovint s’usen tant pels castellers com per la societat en general, però que en canvi no es concreten amb més exactitud. Per altra banda, el lideratge exercit pels caps de colla en aquestes entitats, contrastarà les visions històrica i actual, així com les òptiques compartides o no amb altres organitzacions culturals i festives del país i d’altres procedències. Així describía Bertran, la importància del Simposi per acostar les posicions de les dues colles castelleres de la ciutat.

El 8è Simposi Casteller és una activitat integrada en l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i està organitzat per les colles Joves Xiquets de Valls, Vella dels Xiquets de Valls i l’Ajuntament de Valls, i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

 

PUBLICITAT