La ciutat de Valls emplaçarà el 8è Simposi Casteller en el marc de la Fira de Santa Úrsula. Així ho ha fet saber l’Ajuntament de Valls, qui també ha fet oficial la data de celebració. El dissabte 20 d’octubre, abans d’enfilar la recta dels moments àlgids de la temporada, els participants debatran en torn dos eixos temàtics. En aquesta ocasió, els valors del fet casteller i el lideratge dels caps de colla, centraran totes les reflexions. Així defineix, Jordi Bertràn, coordinador de Cultura de Valls, els objectius del Simposi Casteller.

PUBLICITAT

El Simposi s’organitzarà a l’antic convent del Carme de Valls durant tot el matí de dissabte. L’organització preveu que un especialista de cada temàtica contribueixi a gestar una definició plural i multidisciplinar del que són els valors del fet casteller, unes paraules que sovint s’usen tant pels castellers com per la societat en general, però que en canvi no es concreten amb més exactitud. Per altra banda, el lideratge exercit pels caps de colla en aquestes entitats, contrastarà les visions històrica i actual, així com les òptiques compartides o no amb altres organitzacions culturals i festives del país i d’altres procedències. Així describía Bertran, la importància del Simposi per acostar les posicions de les dues colles castelleres de la ciutat.

El 8è Simposi Casteller és una activitat integrada en l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i està organitzat per les colles Joves Xiquets de Valls, Vella dels Xiquets de Valls i l’Ajuntament de Valls, i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

__________________________________________

L’Ajuntament presenta la convocatòria d’ajuts destinats al teixit cultural de la ciutat

L’Ajuntament de Valls, mitjançant la seva Xarxa de Cultura, presentarà demà dijous 17 de maig a les 7 de la tarda la nova convocatòria d’ajuts a les associacions que componen el teixit cultural de Valls. Les bases tenen com a objectiu realçar i activar l’activitat cultural de la ciutat. Des del consistori s’ha confirmat l’import total de la convocatòria, el qual serà de 15.300 euros. La convocatòria, emplaçada en el marc de la reunió del Consell de Cultura, ha donat suport a 126 projectes en els darrers set anys.

A la convocatòria dels ajuts per a l’any 2018 poden acollir-se totes les associacions amb objectius culturals que formin part de l’òrgan de participació ciutadana del Consell de Cultura de Valls. Un dels requisits és que les activitats subvencionables han de tenir lloc al terme municipal de Valls tot i això, si contribueixen a la projecció de la ciutat o per la naturalesa de l’activitat, també es podrien dur a terme fora de la ciutat. Els sol·licitants han de presentar la sol·licitud amb el projecte que inclogui les dades de l’entitat, la proposta de l’activitat i la memòria econòmica de les activitats subvencionables, amb una previsió de despeses i ingressos, incloent-hi els ajuts demanats o obtinguts.

L’Ajuntament de Valls ha aportat 92.900 euros en aquestes convocatòries en el període comprès entre els anys 2011 i 2017. El programa ha permès que en les seves set anteriors edicions s’hagi contribuït al finançament i desenvolupament de 126 projectes. Per altra banda — i seguint en la vessant de la implicació de la ciutat en el sector de la cultura— en aquest moment 2.300 persones segueixen l’agenda cultural de Valls a través dels seus dispositius mòbils fent ús de la popular aplicació VallsAPP.

__________________________________________

Marcel Gros i Pepa Plana uneixen forces en un espectacle especial

La companyia Passabarret és una de les més reconegudes a la ciutat per dur a terme propostes que sorprenguin a tots els assistents. Ho feien fa unes setmanes amb l’adaptació al circ de la novel·la Josafat i ho faran ara amb un espectacle únic. Cada mes de maig, la companyia circense organitza un espectacle estrella i aquesta vegada el món del clown hi tindrà un paper important. Pepa Plana i Marcel Gros protagonitzaran un espectacle que fa anys que està descatalogat. Una sèrie d’esquetxos que faran de l’obra una experiència d’allò més surrealista. 

L’espectacle tindrà lloc el proper diumenge 20 de maig a les 6 de la tarda a la vela de circ de la Cia. Passabarret, la qual està emplaçada als jardins de Casa Fèlix. Les entrades per la funció d’aquest diumenge es poden comprar directament a taquilla, però també en venda anticipada a les taquilles del teatre Principal de Valls o per internet.

PUBLICITAT