El projecte Injuè Smart Challenge ha arribat al seu punt àlgid aquest dijous, després d’otorgar els premis als projectes seleccionats. Més de 220 alumnes de tot el Camp de Tarragona han participat del programa, creant propostes d’oci familiar al territori tot fent ús de les noves tecnologies. D’entre els premiats ha destacat una proposta que recrea un càmping amb activitats que emulen les de la vida romana i que genera una experiència de recreació històrica in-situ.

PUBLICITAT

InJuè Smart Challenge és un projecte pedagògic, que ha apostat per la reflexió i la interacció entre els joves, intentant potenciar la seva relació amb els projectes de proximitat i fent-los partícips d’un entorn on la construcció d’una oferta de lleure l’han de sentir com a pròpia. Jordi Collado, coordinador de la Cooperativa Combinats, explicava així perque la temàtica escollida aquest any és tant important pels joves.

Un dels principals aliats durant l’InJuè Smart Challenge han estat l’oci i la innovació, no només pel que fa al resultat de les propostes dels joves, sinó també per tot el procés d’aprenentatge. El projecte s’ha encarregat d’integrar eines TIC per a facilitar la comunicació entre tots els centres educatius participants.

Les propostes dels alumnes també tindran un recorregut real. Així ho ha confirmat la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la Universitat Rovira i Virgili la qual també va ser impulsora del programa. A més, la Càtedra d’Inclusió Social URV també s’encarregarà d’analitzar-los i utilitzar-los com a recurs en els projectes d’investigació d’oci i joventut de la URV. Els equips estaven formats per 5 participants de 3r i 4t de ESO de 9 instituts, un dels quals era l’Institut Narcís Oller de Valls.

PUBLICITAT