Les colles castelleres de Valls preparen la seva sortida a l’escenari americà. Així es va confirmar després que ambdues colles signessin un conveni amb l’Ajuntament de Valls que els dona accés a 50.000 euros a cadascuna per la seva participació a l’Smithsonian Folklife Festival que se celebrarà a Washington. Els presidents de la Colla Joves, Cels Galofré, i de la Colla Vella, Albert Pedret, juntament amb l’alcalde de Valls, Albert Batet, han estat els responsables de signar els respectius convenis municipals amb les entitats.

PUBLICITAT

L’Smithsonian Folklife Festival és una exposició internacional del patrimoni cultural viu que s’organitza anualment a l’aire lliure al Centre Nacional dels Estats Units a Washington, al Centre de Folklife i Patrimoni Cultural de la Smithsonian Institution. Aquest any, l’exposició es durà a terme del 27 de juny al 8 de juliol. 

Iniciat el 1967, el festival s’ha convertit en un model nacional i internacional d’una presentació basada en la recerca de tradicions culturals contemporànies. Amb el pas dels anys, ha portat al Centre Nacional a més de 23.000 músics, artistes, intèrprets, artesans, treballadors, cuiners, narradors i d’altres per demostrar les habilitats, el coneixement i l’estètica que encarnen la vitalitat creativa de la comunitat. Catalunya hi protagonitzarà un paper especial juntament amb Armenia, país convidat per mostrar també el seu potencial cultural.

____________________________________________________

La Cambra de Comerç de Valls assistirà a la Fira IMEX 2018

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls estarà present a IMEX 2018, la fira de
negoci internacional i comerç exterior que es celebra al Moll de Costa del Port de Tarragona. La Cambra disposarà d’un estand propi el dijous i divendres 14 i 15 de juny, que estarà a la disposició de les empreses que ho desitgin per a que puguin exposar mostres dels seus productes o catàlegs amb l’objectiu de donar-se a conèixer tant al visitant professional com a representants internacionals. L’IMEX 2018 representarà una bona oportunitat per a promocionar les empreses de la demarcació de la Cambra de Valls en un context internacional.

La fira IMEX porta 16 anys celebrant-se, amb 33 fires realitzades en total, agrupant empreses de més de 30 països del món i representants internacionals que mantenen entrevistes personals amb les organitzacions que ho demanin.

____________________________________________________

El projecte InJuè Smart Challenge celebra l’entrega de premis

El projecte Injuè Smart Challenge ha arribat al seu punt àlgid aquest dijous, després d’otorgar els premis als projectes seleccionats. Més de 220 alumnes de tot el Camp de Tarragona han participat del programa, creant propostes d’oci familiar al territori tot fent ús de les noves tecnologies. D’entre els premiats ha destacat una proposta que recrea un càmping amb activitats que emulen les de la vida romana i que genera una experiència de recreació històrica in-situ.

InJuè Smart Challenge és un projecte pedagògic, que ha apostat per la reflexió i la interacció entre els joves, intentant potenciar la seva relació amb els projectes de proximitat i fent-los partícips d’un entorn on la construcció d’una oferta de lleure l’han de sentir com a pròpia. Jordi Collado, coordinador de la Cooperativa Combinats, explicava així perque la temàtica escollida aquest any és tant important pels joves.

Un dels principals aliats durant l’InJuè Smart Challenge han estat l’oci i la innovació, no només pel que fa al resultat de les propostes dels joves, sinó també per tot el procés d’aprenentatge. El projecte s’ha encarregat d’integrar eines TIC per a facilitar la comunicació entre tots els centres educatius participants.

Les propostes dels alumnes també tindran un recorregut real. Així ho ha confirmat la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la Universitat Rovira i Virgili la qual també va ser impulsora del programa. A més, la Càtedra d’Inclusió Social URV també s’encarregarà d’analitzar-los i utilitzar-los com a recurs en els projectes d’investigació d’oci i joventut de la URV. Els equips estaven formats per 5 participants de 3r i 4t de ESO de 9 instituts, un dels quals era l’Institut Narcís Oller de Valls.

PUBLICITAT