Les colles castelleres de Valls preparen la seva sortida a l’escenari americà. Així es va confirmar després que ambdues colles signessin un conveni amb l’Ajuntament de Valls que els dona accés a 50.000 euros a cadascuna per la seva participació a l’Smithsonian Folklife Festival que se celebrarà a Washington. Els presidents de la Colla Joves, Cels Galofré, i de la Colla Vella, Albert Pedret, juntament amb l’alcalde de Valls, Albert Batet, han estat els responsables de signar els respectius convenis municipals amb les entitats.

PUBLICITAT

L’Smithsonian Folklife Festival és una exposició internacional del patrimoni cultural viu que s’organitza anualment a l’aire lliure al Centre Nacional dels Estats Units a Washington, al Centre de Folklife i Patrimoni Cultural de la Smithsonian Institution. Aquest any, l’exposició es durà a terme del 27 de juny al 8 de juliol. 

Iniciat el 1967, el festival s’ha convertit en un model nacional i internacional d’una presentació basada en la recerca de tradicions culturals contemporànies. Amb el pas dels anys, ha portat al Centre Nacional a més de 23.000 músics, artistes, intèrprets, artesans, treballadors, cuiners, narradors i d’altres per demostrar les habilitats, el coneixement i l’estètica que encarnen la vitalitat creativa de la comunitat. Catalunya hi protagonitzarà un paper especial juntament amb Armenia, país convidat per mostrar també el seu potencial cultural.

PUBLICITAT