La relació entre l’Ajuntament de Valls i Càritas Interparroquial torna a enfortir-se. Aquest dimarts, Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social i Joan París, director de Càritas Interparroquial de Valls, han signat la renovació del conveni entre entitats. Aquesta vegada però, el conveni comporta un augment de l’aportació que ofereix l’Ajuntament, afegint d’aquesta manera 2.500 euros. Així doncs, el consistori ha fet oficial que destinarà fins a 24.500 euros al desenvolupament de diversos programes socials i d’atenció a les persones.

PUBLICITAT

Així descrivia Jordi Cartanyà la importància del conveni entre l’Ajuntament de Valls i Càritas.

El consistori també participarà amb 12.000 euros en el programa d’ajuda alimentària destinat a garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació durant tot l’any a persones amb dificultats socioeconòmiques. Un programa que posa el focus d’atenció al suport de l’alimentació dels més petits, especialment durant els períodes de vacances escolars que no estan en funcionament els serveis de menjadors dels col·legis. El conveni també fa constar la participació de Càritas en el programa Hort, un projecte iniciat l’any 2013 de formació i capacitació professional per a persones en situació d’atur o risc d’exclusió social. El conveni preveu una aportació de 5.000 euros destinats íntegrament al programa de l’Hort.

L’últim dels programes previstos en el conveni és el projecte de suport als estudis postobligatoris, dotat amb 9.500 euros que l’Ajuntament finança amb un 42%, 4.000 euros. Aquest programa es marca l’objectiu de donar suport econòmic i finançament a les famílies per les despeses causades per la continuïtat dels estudis dels nens i nenes.

A més de totes aquestes activitats, Joan París, director de Càritas Interparroquial de Valls descrivia així un dels projectes que vol dur a terme Càrites a final d’any.

Per finalitzar, París ha volgut recordar que, tot i que des de l’entitat valoren l’ajuda ciutadana, la roba de segona mà que es porti a Càritas ha d’estar en bon estat. Segons ha afirmat el director de Càritas, molta gent porta roba en mal estat i fa que sigui impossible dur a terme la tasca de donar-la als més necessitats.

 

________________________________________________

El Centre Cívic dona llum verda a l’Estiu Actiu

La regidoria de Joventut i Acció Cívica, presenta per cinquè any consecutiu una nova edició de l’Estiu Actiu, el programa d’activitats que tindrà lloc al llarg del mes de juliol. El programa està avalat per les més de 5.000 persones que ja han participat en edicions anteriors. El conjunt d’activitats es desenvoluparà entre el 2 i el 23 de juliol a la ciutat de Valls. Amb aquesta iniciativa el Centre Cívic, vol potenciar les activitats comunitàries durant l’estiu en diversos espais de la ciutat.

El programa compta amb un total de 36 propostes d’activitats dividides en diferents categories: espectacles i activitats infantils o en família (7 activitats), càpsules formatives (8 tallers), pinzellades digitals (3 tallers), juliol passat per aigua, programació conjunta de VallsJove i el Patronat d’Esports destinada al públic jove (4 activitats), descobrim Valls (13 activitats), i Viu l’estiu al carrer! (integrat per la setmana de cinema La Parra, a càrrec de l’Institut d’Estudis Vallens i Cine Club Valls) conformen el gruix de l’edició 2018 de l’Estiu Actiu.

Bàrbara Flores, Regidora d’Acció Cívica i Joventut descrivia així el caràcter participatiu del programa.

Les activitats son gratuïtes, tot i això requereixen d’inscripció prèvia per a previsió de places. El període d’inscripcions s’iniciarà el dilluns 11 de juny i es poden realitzar a les oficines del Centre Cívic i del servei de Joventut (Espai Ca Creus, c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres de 10 a 14 hores. Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l’activitat o fins a esgotar places. Cada persona es podrà inscriure fins a un màxim de 4 activitats de caràcter gratuït.

 

PUBLICITAT