El teixit cultural vallenc ja compta amb un altre element més. Si fa uns dies es presentava l’enciclopèdia castellera, ahir va ser el torn de la presentació del llibre “Biblioteca Popular de Valls. Cent anys, 1918-2018”.

PUBLICITAT

Es tracta d’una publicació commemorativa que repassa diversos moments dels cent anys de vida de la Biblioteca Popular: un recorregut històric per la seva primera etapa d’implantació i arrelament al territori. També compta amb un recull de les anotacions diàries de les seves directores i la darrera època de l’edifici com a biblioteca, passant pel seu tancament, la unificació amb la Biblioteca Carles Cardó i la vida bibliotecària a les noves instal·lacions al cor del barri antic de Valls.

Francesc Murillo, vicepresident de l’Institut d’Estudis Vallencs, va voler recordar la gran tasca que va dur a terme l’Institut a l’hora de preservar l’edifici.

Per altra banda, la presentació va comptar amb la presència d’Assumpció Estivill, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Estivill va voler destacar la gran tasca de les bibliotecàries durant diversos períodes de crisi.

L’edició del llibre és una de les moltes activitats que s’han emmarcat a l’etapa de celebració dels cent anys de la Biblioteca Popular. Els diversos actes han estat organitzats per un grup de treball integrat per l’Ajuntament de Valls, el Museu de Valls, l’Arxiu Municipal, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Xarxa de Cultura i la Biblioteca Carles Cardó.

PUBLICITAT