bty

La primera edició de l’Escola de Cuidadors esdevé tot un èxit. La formació ha finalitzat amb un total de 17 sessions on hi han assistit 13 participants. La valoració per part dels assistents ha estat molt positiva i han valorat l’activitat com un espai de trobada on trobar suport i compartir experiències alhora que es rep assessorament per desenvolupar la seva tasca de cura diària.

bty
PUBLICITAT

Després de l’èxit de la primera edició s’ha conegut que la voluntat dels organitzadors és continuar el setembre acompanyant al grup de persones cuidadores que han manifestat que volen seguir realitzant trobades. Des de la regidoria de Benestar Social se’ls hi donarà suport per constituir un grup organitzat que pugui arribar a formar una associació, a més de facilitar-los espais per a reunions.

Recordem, però, que la pròxima edició de l’escola de persones cuidadores s’iniciarà el gener de 2019. L’Escola de Cuidadors és una iniciativa dirigida a persones cuidadores de familiars amb dependència. Les sessions tenen com a objectiu proporcionar les habilitats necessàries a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i, al mateix temps, facilitar eines que li permetin viure positivament l’experiència de cuidar.

Durant la formació, els diversos participants han adquirit coneixements sobre la mobilització dels malalts, informació de recursos socials i sanitaris, suport psicosocial, així com d’aspectes legals de l’atenció al malalt dependent. Aquest curs ha anat a càrrec de professionals experts en l’àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors/es socials.

PUBLICITAT