El teixit cultural vallenc ja compta amb un altre element més. Si fa uns dies es presentava l’enciclopèdia castellera, ahir va ser el torn de la presentació del llibre “Biblioteca Popular de Valls. Cent anys, 1918-2018”.

PUBLICITAT

Es tracta d’una publicació commemorativa que repassa diversos moments dels cent anys de vida de la Biblioteca Popular: un recorregut històric per la seva primera etapa d’implantació i arrelament al territori. També compta amb un recull de les anotacions diàries de les seves directores i la darrera època de l’edifici com a biblioteca, passant pel seu tancament, la unificació amb la Biblioteca Carles Cardó i la vida bibliotecària a les noves instal·lacions al cor del barri antic de Valls.

Francesc Murillo, vicepresident de l’Institut d’Estudis Vallencs, va voler recordar la gran tasca que va dur a terme l’Institut a l’hora de preservar l’edifici.

Per altra banda, la presentació va comptar amb la presència d’Assumpció Estivill, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Estivill va voler destacar la gran tasca de les bibliotecàries durant diversos períodes de crisi.

L’edició del llibre és una de les moltes activitats que s’han emmarcat a l’etapa de celebració dels cent anys de la Biblioteca Popular. Els diversos actes han estat organitzats per un grup de treball integrat per l’Ajuntament de Valls, el Museu de Valls, l’Arxiu Municipal, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Xarxa de Cultura i la Biblioteca Carles Cardó.

_____________________________________________

Finalitza amb èxit la primera edició de l’Escola de Cuidadors de Valls

La primera edició de l’Escola de Cuidadors esdevé tot un èxit. La formació ha finalitzat amb un total de 17 sessions on hi han assistit 13 participants. La valoració per part dels assistents ha estat molt positiva i han valorat l’activitat com un espai de trobada on trobar suport i compartir experiències alhora que es rep assessorament per desenvolupar la seva tasca de cura diària.

Després de l’èxit de la primera edició s’ha conegut que la voluntat dels organitzadors és continuar el setembre acompanyant al grup de persones cuidadores que han manifestat que volen seguir realitzant trobades. Des de la regidoria de Benestar Social se’ls hi donarà suport per constituir un grup organitzat que pugui arribar a formar una associació, a més de facilitar-los espais per a reunions.

Recordem, però, que la pròxima edició de l’escola de persones cuidadores s’iniciarà el gener de 2019. L’Escola de Cuidadors és una iniciativa dirigida a persones cuidadores de familiars amb dependència. Les sessions tenen com a objectiu proporcionar les habilitats necessàries a la persona cuidadora per millorar la qualitat de vida de la persona dependent i, al mateix temps, facilitar eines que li permetin viure positivament l’experiència de cuidar.

Durant la formació, els diversos participants han adquirit coneixements sobre la mobilització dels malalts, informació de recursos socials i sanitaris, suport psicosocial, així com d’aspectes legals de l’atenció al malalt dependent. Aquest curs ha anat a càrrec de professionals experts en l’àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors/es socials.

PUBLICITAT