Valls acull una altra nit de reconeixements amb èxit. La ciutat ha celebrat aquest dissabte, 9 de juny, l’edició número 35 de la ja reconeguda Nit de Premis. La cerimònia, organitzada conjuntament per la Fundació ciutat de Valls, l’Ajuntament i la Cambra de Comerç i Indústria, va comptar amb la participació de més de 250 persones entre premiats i entitats de la ciutat que s’encarreguen de lliurar alguns guardons.

PUBLICITAT

Els encarregats de llliurar el reconeixement de Vallenc de l’Any, van ser l’alcalde de Valls, Albert Batet i Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat. Pel que fa al guardonat d’aquesta 35ª edició, Jordi Targa Roig va ser elegit per la seva trajectòria de col·laboració en la promoció d’activitats ciutadanes així com la seva llarga dedicació en la millora del seu barri. A més de la tasca al barri, Targa ha col·laborat amb moltes altres iniciatives de ciutat com, per exemple, el Barri en Flor, les catifes de Corpus, la Firagost o el pessebre monumental que es pot visitar cada any per les festes de Nadal a la Capella del Roser.

Jordi Paris, vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, valorava així l’entrega del premi Vallenc de l’any, qui segons ell, en aquesta edició exalça la feina del dia a dia.

Durant la Nit de Premis es van lliurar un total de 19 premis atorgats per dotze entitats. Entre els guardions destaca el premi a la Iniciativa Cívica que enguany ha recaigut al Grup de Nadal d’Artistes Vallencs, coincidint amb el seu 75è aniversari. La Nit de Premis ha arribat enguany a la seva 35a edició i, en aquesta ocasió, la gala l’han conduït els actors Eva Cabré i Nil Fabra, mentre que el grup vallenc Fenya Rai ha amenitzat la vetllada amb la seva música.

_____________________________________________

Valls acollirà el curs de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV destinat a l’entorn urbà i l’habitatge col·laboratiu

Aquest mes de juny, Valls emplaçarà el debat sobre els reptes, les oportunitats i les amenaces que plantegen l’habitatge col·laboratiu i l’entorn urbà. El IV Curs d’estiu de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV se celebrarà el proper divendres 15 de juny, a partir de les 9 hores, al Convent del Carme. L’acte d’obertura comptarà amb la participació de Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Valls, Héctor Simón, director de la Jornada i investigador de la Càtedra d’Habitatge URV, i Padraic Kenna, College Lecturer en la National University of Ireland.

Des de l’organització s’ha informat que el Curs s’estructurarà en tres parts. La primera tractarà les qüestions més rellevants sobre l’habitatge col·laboratiu i l’entorn urbà, treballant sobre aspectes com la tecnologia blockchain, els condohotels, el cohousing, la regeneració urbana o el crowdfunding. La segona part donarà lloc a un debat en format taula rodona amb experts pràctics, públics i privats, sobre totes aquestes qüestions on participarà, entre d’altres, Sergi Nogués, arquitecte municipal de l’Ajuntament de Valls. Finalment, a la tercera part es farà una visita guiada pel Barri Antic de Valls per explicar les propostes d’habitatge a desenvolupar.

El Curs està dirigit a estudiants i professionals relacionats directament o indirectament amb el món de l’habitatge.

___________________________________________

La Biblioteca Popular acollirà l’exposició del Seguici Cerimonial

La Biblioteca Popular de Valls és la protagonista d’aquest any. El seu centenari ha provocat que diverses activitats girin entorn l’il·lustre edifici vallenc. Amb l’objectiu de seguir donant importància a l’efemèride, la Biblioteca Popular serà l’escenari de la Casa de la Festa, l’exposició del Seguici cerimonial de la ciutat. Aquesta exposició és una iniciativa organitzada per la Unió Anelles de la Flama juntament amb els diferents elements, balls i entitats festives vallenques.

Com a novetat, l’exposició incorpora aquest any la indumentària del Ball dels Cercolets, estrenada l’any passat, i que se suma a la mostra després de participar per primer cop en el seguici de la ciutat el passat Sant Joan.

Els centres escolars vallencs visitaran l’espai per tal de donar a conèixer el patrimoni festiu de la ciutat als més petits. Les visites escolars es realitzaran els matins del 7 al 15 de juny, de manera complementària als horaris d’obertura habitual. Per la resta de ciutadans, La Casa de la Festa es podrà visitar, com és habitual, del 5 al 17 de juny en els següents horaris: els dimarts de 17 a 20h, de dimecres a dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h i els diumenges d’11 a 14h.

PUBLICITAT