La diversitat cultural tornarà a ser protagonista a l’escena vallenca. El Pati de Valls serà l’escenari aquest diumenge dia 17 de juny de 17 a 21 hores de la 3a Mostra de Cultures. Una iniciativa organitzada per la regidoria de Benestar Social, en el marc del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social i el Pla de Ciutadania i Immigració de Valls. La logística i l’organització s’ha encarregat a Batall Produccions, els quals buscaran enfortir la interculturalitat, el coneixement i la relació de vallencs i vallenques de diferent procedència.

PUBLICITAT

Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge i de Benestar Social, valorava així els objectius de la trobada. Per altra banda, Jordi Freixes, organitzador a Batall Produccions, descrivia l’experiència que es va viure l’any passat amb la Mostra de Cultures.

Cada país que hi participi comptarà amb un estand propi. A més, tots els que s’apropin a la Mostra podran tastar un dels plats preparats pels països presentats. La cultura gambiana hi serà representada a través de l’associació Gambenfaco, la magrebina mitjançant l’Associació Badr per la Integració. També hi seran presents l’associació Senegalesos de Valls i l’Alt Camp i col·lectius de Colòmbia, República Dominicana, Xina i Romania, així com el col·lectiu de dones nouvingudes que participen del projecte Dones en Xarxa.

La 3ª Mostra de Cultures inclourà diversos tallers i activitats com el de trenes africanes presentat per l’associació Senegalesos, taller de tatuatges amb henna a càrrec del col·lectiu de dones nouvingudes, una mostra de mobles típics a càrrec de l’associació Badr, un taller de cistelles de vímet presentat per l’associació sociocultural gitana, un taller de cal·ligrafia a càrrec de la comunitat xinesa i una mostra de vestits típics a càrrec de l’associació gambiana i la comunitat romanesa.

PUBLICITAT