La diversitat cultural tornarà a ser protagonista a l’escena vallenca. El Pati de Valls serà l’escenari aquest diumenge dia 17 de juny de 17 a 21 hores de la 3a Mostra de Cultures. Una iniciativa organitzada per la regidoria de Benestar Social, en el marc del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social i el Pla de Ciutadania i Immigració de Valls. La logística i l’organització s’ha encarregat a Batall Produccions, els quals buscaràn enfortir la interculturalitat, el coneixement i la relació de vallencs i vallenques de diferent procedència.

PUBLICITAT

Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge i de Benestar Social, valorava així els objectius de la trobada. Per altra banda, Jordi Freixes, organitzador a Batall Produccions, descrivia l’experiència que es va viure l’any passat amb la Mostra de Cultures.

Cada país que hi participi comptarà amb un estand propi. A més, tots els que s’apropin a la Mostra podran tastar un dels plats preparats pels països presentats. La cultura gambiana hi serà representada a través de l’associació Gambenfaco, la magrebina mitjançant l’Associació Badr per la Integració. També hi seran presents l’associació Senegalesos de Valls i l’Alt Camp i col·lectius de Colòmbia, República Dominicana, Xina i Romania, així com el col·lectiu de dones nouvingudes que participen del projecte Dones en Xarxa.

La 3ª Mostra de Cultures inclourà diversos tallers i activitats com el de trenes africanes presentat per l’associació Senegalesos, taller de tatuatges amb henna a càrrec del col·lectiu de dones nouvingudes, una mostra de mobles típics a càrrec de l’associació Badr, un taller de cistelles de vímet presentat per l’associació sociocultural gitana, un taller de cal·ligrafia a càrrec de la comunitat xinesa i una mostra de vestits típics a càrrec de l’associació gambiana i la comunitat romanesa.

_________________________________________________

Nits de Clàssics en memòria de Robert Gerhard

El panorama musical vallenc té un nou esdeveniment a l’horitzó. L’Associació Amics de la Música de Valls i les Joventuts Musicals de l’Alt Camp, organitzen la 13ª temporada de la Nit de Clàssics. En aquesta ocasió, la temporada de concerts girarà entorn la figura de Robert Gerhard, compositor i músic vallenc. Segons els organitzadors, Robert Gerhard, compta amb reconeixement internacional, tot i això encara és un estrany entre els vallencs i per la resta del país.

Així doncs, per la relació que té amb l’obra d’aquest compositor universal, l’organització atorgarà el rol de padrí d’honor al mestre Edmon Colomer. Especialista i estudiós de l’obra de Robert Gerhard, és qui més enregistraments ha editat de les obres del compositor vallenc.

Romà Galimany, president de l’Associació Amics de la Música de Vallsl, definia així el valor de Robert Gerhard com a il·lustre músic vallenc en la temporada 2018-19. Per altra banda, Marc Ayala, regidor de Cultura, ha volgut explicar la importància de la cultura musical per la gent jove.

La temporada gaudirà de 19 concerts que comprenen des del 20 de setembre d’aquest any fins al 20 de juny de l’any 2019. La venda d’entrades al públic estarà disponible des del dia 14 de setembre del 2018, per a tots els concerts de la temporada 2018-2019, a les taquilles del Teatre Principal i a Ticketea www.ticketea.com.

PUBLICITAT