Tot a punt per travessar l’oceà atlàntic. La Colla Vella i la Joves de Valls participaran al Smithsonian Folklife Festival, el festival de cultura tradicional més important del món, que té lloc a la ciutat de Washington.

PUBLICITAT

L’itinerari programat de la Colla Vella consistirà en la confecció de castells en un total de set actuacions, entre cercaviles i diades, els dies 6, 7 i 8 de juliol. Aquestes actuacions tindran lloc al National Mall, l’imponent passeig on se celebra el Festival i que uneix el Capitoli, seu del Congrés dels Estats Units, amb els grans monuments memorials de la ciutat.

Tot i que gran part de l’expedició vallenca marxarà en uns dies, des del 26 de juny, diversos castellers d’ambdues colles es troben a Washington per dur a terme tallers i xerrades de castells per als visitants del Festival. La dimensió del viatge i l’esdeveniment és considerable, no obstant, és el tercer viatge de la Colla Vella als Estats Units. El primer va ser el 1992 a les ciutats texanes de Houston i San Antonio, en el marc del Festival commemoratiu del cinquè centenari del descobriment d’Amèrica. El segon va tenir lloc a Chicago (Illinois), amb motiu del Mundial de Futbol de 1994.

Aquesta vegada però, les colles duran a les esquenes l’estendard de Catalunya, la qual és, juntament amb Armènia, un dels dos països convidats a l’edició d’aquest any del Festival. L’organització i la Generalitat de Catalunya van decidir convidar les dues colles dels Xiquets de Valls com a representants del fet casteller pel paper històric preponderant que Valls ha tingut com a bressol casteller. A més a més, també hi seran presents altres mostres típiques de la cultura catalana.

 

PUBLICITAT