L’aigua és un bé escàs i cada vegada més, els usuaris n’estan al càrrec. Arràn d’aquesta necessitat, l’empresa Sorea ha anunciat aquest dijous, juntament amb alguns representants de l’Ajuntament, que instal·larà comptadors d’aigua intel·ligents amb sistema de telelectura a la totalitat d’habitatges de la ciutat de Valls.

PUBLICITAT

Aquesta renovació no comportarà cap cost addicional per a l’usuari i el procés beneficiarà ja d’entrada als 3.430 abonats del Barri antic, tot i que s’espera que s’hagi estès a la resta de la ciutat en dos anys. Actualment la ciutat compta amb més d’11.500 comptadors.

Dolors Farré, Regidora de Via Pública i Barris, ha descrit així algunes de les millores que ofereixen aquests nous comptadors. Pel que fa a l’inversió de Sorea, des del consistori han assegurat que l’empresa gastarà un total de 1.490.000 euros en la modernització de tot el parc de comptadors d’aigua de Valls.

Després d’aquesta millora, Valls serà la primera de les ciutats majors de 20.000 habitants del Camp de Tarragona que gestiona Sorea que implantarà el nou sistema de telelectura als comptadors d’aigua d’una manera integral. Nous avanços que arriben després d’altres millores que s’han implantat a la ciutat per tal de millorar l’experiència del ciutadà vallenc. Així valorava Martí Barberà, regidor de Territori i Medi Ambient, el conjunt de millores fins a dia d’avui.

A hores d’ara, al voltant d’un 5% dels habitatges de Valls ja compten amb els comptadors intel·ligents en zones com Fontscaldes, els barris del Fornàs i Santa Úrsula o el Polígon industrial, tot i això, el sistema de telelectura mitjançant ràdio freqüència no ha entrat en servei.

 

PUBLICITAT