Foto: Xesco Reverter

Darrer dia d’experiències per les colles castelleres a Washington. Després d’unes jornades intenses, les expedicions d’ambdues colles organitzen ja la tornada a la ciutat. El viatge a la capital dels Estats Units d’Amèrica ha representat un abans i un després pel panorama casteller de Valls. En el marc de l’Smithsoninan Folk Life Festival, ambdues colles han realitzat juntes, per primera vegada, un esdeveniment internacional per difondre la cultura catalana i el fet casteller.

Foto: Xesco Reverter
PUBLICITAT

L’habilitat de les colles castelleres ha meravellat al public del Folk Life Festival, el qual ha situat els castells com un dels esdeveniments principals de l’edició d’aquest any. Aprofitant l’avinentesa, les dues colles van protagonitzar ahir la cloenda del festival davant de l’obelisc aixecat en honor del primer president dels EUA, George Washington.

A més, les colles també han volgut participar de forma conjunta en l’homenatge als líders independentistes que estan en presó preventiva o bé a l’exili. En aquest acte, es van aixecar dos pilars de cinc per demanar la seva llibertat i tots els que van assistir a l’acte van formar un llaç groc aprofitant l’indumentària groga.

PUBLICITAT