Un any més, Valls reafirma el seu compromís amb la Volta Ciclista a Catalunya. Des de 2013, Valls s’ha implicat cada any amb la ronda catalana i en la 99a edició de la cursa, que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019, serà l’escenari d’una sortida de la ronda catalana. Així doncs, Valls complirà 6 anys consecutius sent protagonista de la Volta amb diverses sortides i arribades. Eduard González, regidor d’Esports, valorava així tornar a formar part de l’esdeveniment.

PUBLICITAT

L’últim precedent el trobem en la darrera edició, on el murcià Alejandro Valverde alçava els braços i s’imposava en la segona etapa de la “Volta” amb final a Valls, en una etapa amb sortida a Mataró en la que el tres cops guanyador de la “Volta” es va vestir de líder. Uns resultats que van posar a la ciutat en el punt de mira, així destaca Eduard González la repercussió que té l’esdeveniment per Valls.

En la propera edició, al 2019, Valls tornarà a viure de ben a prop la “Volta”, però aquest cop amb una sortida d’etapa, com ja ha fet en altres ocasions, la més recent l’any 2017, on també es va imposar Valverde.

La Volta Ciclista a Catalunya forma part del calendari UCI World Tour, que engloba les millors proves del món. L’edició número 99 es disputarà del 25 al 31 de març de 2019, amb els millors equips i ciclistes del món. Valls ha tingut una relació molt especial amb la “Volta”, sobretot després de la trista mort de Xavi Tondo, la qual va fer que la ciutat donés un pas endavant i rendís un homenatge anual fent una sortida o una arribada de la “Volta”. A la dècada dels anys 30 la “Volta” va tenir un protagonisme molt destacat a la ciutat, veient guanyar a Mariano Cañardo pels seus carrers fins a 4 vegades (1934-1935-1936-1939). L’holandès Wout Poels (2016), o l’australià Simon Gerrans (2013) són alguns dels darrers ciclistes de renom que també han guanyat a Valls.

__________________________________________

Marta Arjona donarà el tret de sortida al cicle d’espectacles d’estiu a Valls

Els cicles d’espectacles d’estiu a Valls enguany tindràn una arrencada ben especial. La directora vallenca Marta Arjona, amb la presentació del nou projecte de vídeo dansa donarà el tret de sortida. La mostra tindrà lloc aquest divendres 13 de juliol a les 20.30h al Teatre Principal.

La proposta, batejada com “Et ballo Catalunya”, és un projecte que narra a través del moviment l’experiència de la ballarina mexicana Triana Botaya quan arriba a Catalunya perseguint el seu somni, la dansa. Les pors, la solitud, el somni d’infantesa, els primers recolzaments i finalment el triomf, són algunes de les emocions que Botaya experimenta alhora que realitza un recorregut per alguns dels símbols més destacats de la nostra terra, com ara la vinya, els castells, el Mar Mediterrani o el nostre patrimoni.

Produït per DansPXL i amb la direcció de la vallenca Marta Arjona Blasco, l’any passat Triana Botaya va fer una residència creativa al Teatre Principal de Valls per gravar una escena d’aquesta peça de vídeo dansa que s’estrenarà en el coliseu centenari, amb accés gratuït.

La proposta s’insereix dins les línies programàtiques dels Teatres de Valls, Residències Creatives i Territori Creatiu Vallenc, que posen en valor tant l’ús dels espais escènics municipals per part de les petites indústries culturals i artístiques com els resultats en format d’espectacle assolits per creadors de la ciutat de Valls.

 

PUBLICITAT