Enguany Vallsgenera desplegarà programes oberts a aturats de tots els municipis de l’Alt Camp per millorar les seves opcions d’inserció laboral. Així ho ha fet saber avui el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan M. Sanahuja, i el president de Vallsgenera i regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, els quals han avançat les noves línies estratègiques de la col·laboració de les dues institucions en matèria de formació, empresa, emprenedoria i ocupació amb l’objectiu d’estendre els serveis a tota la comarca.

PUBLICITAT

Així valorava Joan Carles Solé els resultats del treball conjunt entre ambdues entitats. Vallsgenera i Consell Comarcal ja col·laboren estretament des de l’any 2014, però ara les dues parts han acordat ampliar-ne l’abast, una acció que reforça el paper de l’institut municipal vallenc com al centre de referència en ocupació i empresa a tota la comarca. D’aquesta manera, els tècnics de Vallsgenera estendran les activitats d’ocupació, en especial les de prospecció de demandes laborals que puguin tenir les empreses amb l’objectiu d’obrir-ho a tots els ciutadans de la comarca en situació d’atur.

Les dues institucions han subratllat que el treball coordinat ha de permetre evitar duplicitats en la cartera de serveis i ampliar l’eficàcia i abast del conjunt de programes ocupacionals i d’emprenedoria per les persones en atur o a les que tenen un projecte empresarial a desenvolupar a la comarca. Amb aquest objectiu, els ajuntaments de l’Alt Camp, a través del serveis de joventut i benestar social del Consell Comarcal podrà derivar a persones en situació d’atur perquè puguin optar a les línies de formació laboral i recerca activa de feina de Vallsgenera.

PUBLICITAT