Ja es coneix el primer detall de la Fira de Santa Úrsula d’enguany. Així ho han comunicat Albert Batet, alcalde de la ciutat i Marc Ayala, regidor de Cultura, els quals han presentat avui divendres, 20 de juliol, la imatge gràfica que acompanyarà l’esdeveniment. El cartell és obra d’Anduluplandu, el segell artístic de la tarragonina Bet Díez Rodríguez, la qual ha volgut crear un cartell que disposés de diferents punts referencials.

PUBLICITAT

Així definía Marc Ayala, la tasca de Bet Díez. Per altra banda, Albert Batet ha volgut aprofitar l’avinentesa i la presència dels representants d’ambdues colles castelleres, per expressar el seu agraïment davant l’èxit de les jornades castelleres a l’Smithsonian Folklife Festival.

En referència al cartell, Bet Díez Rodríguez dona protagonisme a un jove casteller amb camisa groga i mocador vermell al canell en la imatge gràfica de la Santa Úrsula vallenca 2018. Per primer cop, en funció dels diferents suports i anuncis que vagin apareixent durant la campanya, la imatge tindrà un protagonista femení i un altre masculí.

El disseny de Santa Úrsula converteix la «Ú» accentuada, que s’estrenava en la imatge gràfica de l’any passat, en imagotip de la celebració, en reaparèixer en la proposta d’enguany. El jove casteller sosté amb la mà esquerra aquesta «Ú» de color vermell, a joc amb el mocador que duu al canell. Amb l’ull esquerre mira pel mig de la lletra, mentre que amb l’altre fa una picada d’ullet cercant la complicitat de l’espectador per assolir uns propòsits compartits.

L’imagotip funciona com a homenatge a la patrona vallenca, i l’accent actua alhora com l’aleta de l’enxaneta que corona el castell i com la rúbrica a la llarga temporada de les colles dels Xiquets de Valls que per Santa Úrsula esperen assolir-ne les màximes fites en la mare de totes les diades castelleres. El color groc tenyeix la camisa d’un jove casteller, amb una clara al·lusió als moments que travessa el país.

Carme Forcadell ja ha ingressat a la presó de Mas Presó

Carme Forcadell ja està interna a la presó de Mas Enric, al Catllar. L’expresidenta del Parlament ha arribat avui a dos quarts d’onze del matí en un cotxe platejat, custodiat per un cotxe dels Mossos d’Esquadra. L’ANC de Tarragona ha organitzat una cadena humana a la carretera d’entrada a la presó, per tal de que Forcadell se sentís recolzada en la seva arribada al centre penitenciari Tarragoní. D’altra banda, avui a les 19h s’ha organitzat una concentració al pàrquing de Mas Enric, tal com explica el coordinador de l’ANC Tarragona, Gilbert Frigoa.

L’expresidenta va demanar el canvi a Mas Enric per tal de poder estar més aprop de la seva família, ja que ella és procedent de Xerta, al Baix Ebre. Forcadell està empresonada en motiu del procés independentista, que va arribar al seu punt àlgid el passat 1 d’octubre.

__________________________________________________

L’organització de la Mostra de Cultures fa valoració de l’acte

Després que la Mostra de Cultures transcorregués amb èxit, l’organització ha fet valoració de l’acte. La regidoria de Benestar Social, en el marc del Pla de Ciutadania i Immigració de Valls i del Pla d’Inclusió i Cohesió Social, ha confirmat que durant tota la jornada es van recaptar un total de 574 € amb la venda de tiquets per a fer el tastet gastronòmic. Aquesta venda de tiquets té una finalitat social i les entitats participants van escollir que la recaptació aniria destinada al projecte de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

Aquest acte de valoració es va celebrar dimecres 18 de juliol i va comptar amb la participació de Jordi Cartanyà, regidor de Benestar Social, la coordinadora de l’àrea, els tècnics del PLICS i del Pla de Ciutadania i Immigració, les entitats de la Mostra, membres de Batall Produccions i Miguel Javaloy, delegat d’AFANOC Tarragona.

 

 

PUBLICITAT