A Catalunya es malbaraten anualment 262.000 tones d’aliments, xifra que correspon al 7% del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços, segons l’estudi “Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya”, elaborat l’any 2013 per la Universitat Autònoma de Barcelona.

PUBLICITAT

Amb l’objectiu de canviar aquesta tendència, l’Ajuntament de Valls, Càritas Arxiprestal i Creu Roja han donat a conèixer la iniciativa per promoure que els establiments d’alimentació de la ciutat s’integrin al projecte contra el malbaratament d’aliments i incentivar les donacions amb finalitats solidàries.

Dolors Farré, Regidoria de Via Pública, definia així els objectius de la iniciativa. L’última en formar part d’aquesta iniciativa ha estat la Marieta Botiga-Eco, comerç de productes d’alimentació ecològica i graneria. Amb aquest establiment ja en són sis, les botigues i supermercats, que hi participen, en una iniciativa impulsada per les dues entitats socials i la regidoria de Via Pública i Serveis.

Lluïsa Campos, propietària de l’establiment Marieta Botiga-Eco, explicava així les seves inquietuds respecte a la temàtica del malbaratament d’aliments. A Valls han signat convenis amb la regidoria de Via Pública i Serveis, Càritas i Creu Roja els supermercats Disbo, Esclat i Bon Preu, així com la botiga de la Cooperativa Agrícola i la Cansaladeria Pons, als que ara s’hi afegeix la Marieta Botiga-Eco. L’objectiu és ampliar el conveni a més establiments per reduir el volum d’aliments en bones condicions que es llencen i que aquests puguin arribar a persones i famílies amb necessitats. L’Ajuntament, Càritas i Creu Roja es responsabilitzen de recollir els aliments i transportar-los amb totes les garanties.

____________________________________________________________

L’Ajuntament dona el tret de sortida a la recuperació ambiental del torrent del Sant Pou

Fa escasses setmanes, l’Ajuntament —des de la regidoria de Territori i Medi Natural— feia pública la seva intenció de proposar als centres educatius que els joves descobreixin l’entorn dels torrents i les seves característiques ambientals, en una iniciativa de sensibilització ambiental a favor de la recuperació i conservació d’aquests espais fluvials tan característics i singulars de Valls.

Ara, ha iniciat la recuperació ambiental del torrent del Sant Pou, al llarg dels seus 1.100 metres de longitud des del seu encreuament amb la carretera N-240 i la línia de ferrocarril fins a la seva confluència amb el torrent de la Xamora, a prop del pont d’en Cabré. El Sant Pou, el més septentrional i el més natural dels tres grans torrents de Valls, destaca per la seva singularitat i valor ecològic.

A més de la tala, el desbrossament selectiu i tractaments herbicides, el projecte inclou la revegetació amb espècies arbòries i arbustives autòctones del bosc de ribera mediterrani. Un projecte dut a terme per l’empresa Corriols i Riberes amb un pressupost de 18.100 euros IVA inclòs, finançats en gran part per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat.

La recuperació d’aquest torrent s’emmarca en l’objectiu que s’ha fixat l’Ajuntament de recuperació dels tres grans torrents que travessen el nucli urbà, els torrents del Catllar, de la Xamora i del Sant Pou.

PUBLICITAT