El Centre Cívic comença el 12 de setembre les activitats previstes pel darrer trimestre de l’any.

PUBLICITAT

La programació es pot consultar aquí i a valls.cat/serveis/centre-civic i compta amb més d’una trentena de propostes per a diferents públics. També es pot trobar el fulletó físic a Ca Creus, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a l’Oficina d’Informació i Turisme, a VallsGenera i al centre esportiu El Fornàs.

Hi ha activitats com l’intercanvi d’idiomes, aprendre comunicació no violenta, defensa personal, dansa, pilates, zumba, ioga dinàmic, cosmètica natural, remeis naturals, cosir i xerrades sobre sexualitat infantil i sobre gestionar l’educació d’un infant a casa. Algunes són gratuïtes i la gran majoria tenen preus reduïts en 5 o 15€ per joves de menys de 25 anys. També hi ha descomptes per a col·lectius en risc d’exclusió social i econòmica.

La regidoria de Joventut i Acció Cívica preveu omplir totes les places de les activitats dedicades a la gent gran, ja que és un públic molt fidel i és el que funciona més bé juntament amb els espectacles infantils. Els tallers tenen èxit sobretot entre la ciutadania vallenca, com el de defensa personal que repeteix, i a les xerrades sovint arriba gent de Tarragona i Reus.

Pel que fa al divers públic entre 13 i 25 anys el Centre Cívic l’ha pogut entendre amb les sortides joves, de caràcter lúdic, cultural o d’aventures una aposta dels últims anys que ha tingut bona resposta. Està promocionat a través de les xarxes socials de VallsJove, el web i el nou Whatsapp inaugurat l’any passat.

De totes maneres, la regidora responsable, Bàbara Flores, ens explica que com que l’organització va per trimestres una nova activitat es pot incorporar en pocs mesos a la programació i els permet ser flexibles en aquest sentit.

Des del Centre Cívic intenten posar cada vegada més activitats gratuïtes per tal que ningú quedi exclòs i tothom pugui realitzar les activitats. Un altre objectiu per l’entitat és el territori i és que intenten col·laborar amb entitats properes i que els formadors i formadores siguin de la comarca. En la pròxima edició 2 de cada 3 formades són dones. Tot i això estan oberts a propostes de professionals i especialistes per ampliar l’oferta d’activitats.

Les inscripcions per les activitats per majors de 64 anys seran el dilluns 3 de setembre a les 10h al Centre Cívic (C/ Sant Pere, 2), la resta s’inicien dimecres 5 de setembre. Es podran fer en horari de 10h  a 14h (de dilluns a divendres) i de 17h a 19h (de dimarts a dijous) fins a esgotar places.

Valls ja ha omplert 17 autobusos per la Diada

El desplaçament de la comarca de l’Alt Camp a la Diagonal de Barcelona està organitzat per ANC de Valls, Òmnium Alt Camp i també s’afegeixen ERC i les dues colles castelleres dels Xiquets de Valls. En total sumen 17 autocars a Valls i 15 a la resta de la comarca.

Segons l’ANC les inscripcions per la manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre avancen a bon ritme i comenten que la majoria de ciutadania vallenca s’apuntarà quan acabi les vacances aquest cap de setmana.

Els tiquets valen 10 € i es poden comprar els dimecres a les 11 al local de l’ANC, al carrer de la Cort, i els dissabtes de 10 a 13 davant de Sant a Roc, la plaça U d’Octubre.

Els autobusos sortiran a la una del migdia des de l’estació de busos de Valls i aniran al tram 3 de la Diagonal, a prop dels parlaments finals.

La Diada vol reivindicar la independència de Catalunya mitjançant una onada gegant des de plaça de les Glòries, el tram 37, fins al Palau Reial, el tram 1. A les 17.14 es farà silenci i un coet marcarà l’inici de l’onada i un cop finalitzada es reclamarà el mandat de l’U d’Octubre.

La nedadora Tina Fuentes ha mort als 34 anys, víctima de càncer

Una de les millors nedadores de natació sincronitzada del país, és filla de la ciutat de Valls, però els èxits professionals la van portar arreu del món. Membre de l’equip olímpic de Gemma Mengual, van guanyar juntes la medalla de plata en Equips en l’Europeu de 2002, un any després i en la mateixa categoria van quedar segones al mundial de Barcelona. A més de la plata i el bronze en Rutina Tècnica i Lliure a Melbourne l’any 2007.
La seva germana, Andrea Fuentes, qui també és nedadora i que comparteix el rècord de l’esportista espanyola amb més medalles Olímpiques amb Mireia Belmonte, s’ha acomiadat d’ella per xarxes socials. La nedadora va organitzar per la seva germana una festa amb música i espectacles de petit format. Tal com explica per instagram “T’hem fet la festassa que volies. Sense drama. Compartint un bon moment”.
També la Federació espanyola de Natació ha fet públic un missatge de condol, explicant que “Era una persona molt autèntica, amb una manera de viure la vida molt especial. Gaudia cada moment amb màxima intensitat”.
PUBLICITAT