L’Ajuntament de Valls, que forma part des de l’any 2010 del Consorci per la Normalització
Lingüística (CPNL), ha augmentat el conveni econòmic, que passa de 9.000 a 20.000 euros. Això permetrà créixer en cursos i activitats de l’Oficina de Català de Valls que té la seu a l’edifici de Casa Caritat.

PUBLICITAT

Aquesta mateixa setmana s’obren les matriculacions per al curs vinent.
Per als alumnes antics, el període de matriculació serà els dies 7, 10 i 12 de setembre, mentre que per als nous estudiants les proves de nivell es realitzaran entre el 7 i el 18 de setembre i la matriculació restarà oberta del 13 al 21.

S’ofereixen cursos presencials de català dels nivells Inicial, Bàsic 1, Intermedi 1, Suficiència 1 i un taller d’ortografia. A més, també hi ha l’opció de realitzar cursos trimestrals en línia, dels nivells Elemental, Intermedi i Suficiència, així com un curs anual, també en línia, de nivell Superior C2 (antic nivell D) a través del Servei de Català de l’Alt Camp.

La seva oferta està adreçada a un ampli sector de la població, tant a les persones que acaben d’arribar a Catalunya i necessiten iniciar l’aprenentatge de la llengua catalana, com a alumnes que ja dominen la llengua però que necessiten millorar el seu nivell.

S’amplien les seves línies d’acció amb nous projectes, entre ells l’anomenat Voluntariat per la Llengua, que des del 2010 ha comptat amb un centenar de persones catalanoparlants que vulguin destinar una hora a la setmana a conversar en català amb els aprenents per fomentar l’ús social del català.
La participació en aquest projecte és totalment gratuïta i només cal inscriure’s a l’Oficina.

Conjuntament, els mesos de maig i juny es va iniciar un nou projecte, el de les pràctiques lingüístiques, que ha comptat amb la col·laboració d’una vintena d’establiments comercials de Valls que participen atenent en català a persones que necessitaven millorar el seu nivell en les seves compres quotidianes.

Cal destacar que els certificats que s’expedeixen als alumnes que superen les proves finals són equiparables als certificats oficials de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat.

D’altra banda, l’Oficina també desenvolupa altres tasques, entre elles com a punt d’informació sobre les proves de coneixements de català que cada any convoca la Direcció General de Política Lingüística, o atenent consultes dels ciutadans referents als recursos que tenen al seu abast com ara les eines en línia Optimot de consultes lingüístiques o el Parla.cat, un espai virtual que posa a l’abast materials didàctics.

Carme Leiva, responsable de l’Oficina de Català de Valls ens ho explica. 

PUBLICITAT