Exhaurides les places dels autobusos de l’Alt Camp a la Diada de Barcelona

La Diada Nacional de Catalunya arrencava a Valls amb una imatge de la Plaça del Blat plena de pancartes, banderes, llaços grocs, senyeres i estelades per part del públic assistent a la diada castellera sota el cant dels Segadors.

PUBLICITAT

L’Assemblea Nacional Catalana de Valls i l’Alt Camp van confirmar que les places d’autocar per a la Diada Nacional s’havien exhaurit sent a prop de 3.000 persones de totes les edats.

Un total de 45 autocars, dels quals 28 van sortir des de l’estació d’autobusos de Valls, en destí a la Diagonal de Barcelona per tal d’assistir a la manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural sota el lema “Fem la República Catalana”.

La manifestació va començar a les 17.14 h, on es demanava silenci a tothom i un coet marcava el tret de sortida de la “gran onada”.

Determinats i cívics un gran nombre de vallencs i vallenques es van dirigir ahir a Barcelona per reclamar al Parlament i al Govern que tirin endavant el mandat democràtic de l’1 d’octubre.

 

Tres noms propis marcaran el gruix de la programació del Museu de Valls: Cendrós, Català-Roca i Nogués

El Museu de Valls presenta la seva nova programació d’exposicions, des d’aquest mateix setembre i fins al mes de febrer es podran veure als diversos espais com el mateix Museu de Valls, la Biblioteca Popular, la Capella de Sant Roc i de manera excepcional, el vestíbul de la Casa de Cultura.

La nova temporada vol valorar el patrimoni humà, cultural i artístic.
El tret de sortida serà amb l’exposició “Cendrós, un empresari d’acció” de l’impulsor del famós aftershave Floïd, d’origen vallenc, Joan Baptista Cendrós; el dissabte 15 de setembre a les 12.30 h a la Biblioteca Popular de Valls que just aquest 2018 ha celebrat els seus cent anys de vida com a primera biblioteca popular de la Mancomunitat de Catalunya.

Continuarà amb el fotògraf “Francesc Català-Roca i els seus amics artistes” que enguany es compleixen vint anys de la seva mort. On es podran veure retrats d’aquests mateixos fets per Català, del 20 de setembre al 18 de novembre. “Anselm Nogués: l’oblidat escultor de Valls” amb la primera mostra monogràfica amb obra seva després de la seva mort on aquest 2018 es compleixen vuitanta anys.

També destaquem l’exposició “Presos polítics a l’Espanya contemporània” al vestíbul de la Casa de Cultura, del 25 al 30 de setembre; “Què fan amb els nostres ossos?” de Sacchi de Santo, del 6 d’octubre al 25 de novembre, i “Espigueo transaccional” de Clàudia Pagès, del 15 de desembre al 17 de febrer.

Marc Ayala, regidor de Cultura i president del Museu de Valls, i Jordi París, director del Museu de Valls, ens han presentat la programació.

PUBLICITAT