El plenari de l’Ajuntament de Valls va aprovar el passat dilluns 25 de febrer el pressupost per al 2019, de 27,6 milions d’euros, amb els vots de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició en bloc. Abans de la votació dels comptes, es van viure moments de entre l’alcalde de Valls, Albert Batet, i la portaveu del grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya, Rosa M. Ibarra.

PUBLICITAT

Tant l’alcalde com el primer tinent d’alcalde Jordi Cartanyà van defensar el document perquè “aposta per les persones, la formació, el desenvolupament econòmic i la cultura a Valls”. Pel que fa a xifres, el pressupost d’enguany destina 2,5 milions d’euros a VallsGenera amb partides de suport a les polítiques de foment de l’ocupació i de creixement econòmic, 2,8 milions a Serveis a les persones i 2,1 milions més a Cultura. D’altra banda, el ple també va aprovar l’establiment del servei municipal Mon Casteller – Museu Casteller de Catalunya, amb 13 vots a favor, 6 en contra i 2 abstencions.

Pel que fa a altres punts de l’ordre del dia, es va acordar la denominació de plaça Pilar Prim, per a la plaça que hi ha davant de la Biblioteca Carles Cardó. Tot i ser un nom representatiu dels personatges literaris de Narcís Oller, varis grups municipals van criticar el fet que sigui el nom d’un personatge fictici i no el d’una dona real. També es van aprovar els estatuts de la Mancomunitat de Serveis Mancomunats d’Incineració de Residus Urbans i es va donar llum verda al compte de recaptació de BASE corresponent a l’exercici del 2018.

PUBLICITAT