L’Oficina Local d’Habitatge de Valls tramita durant el 2018 un 11% més d’expedients per ajuts al lloguer, el que suposa la tramitació de gairebé 400 expedients, la xifra més alta dels últims exercicis. A mes, es van atendre la sol·licitud de 216 pisos i es van supervisar 131 contractes de lloguer. El regidor d’Habitatge de Valls, Jordi Cartanyà, ens parla dels tres grans eixos en què es basen les polítiques d’ajuda al lloguer.

PUBLICITAT

A través de les polítiques municipals d’habitatge s’ha pogut continuar mantenint la renda mitjana de lloguer mensual a preus inferiors sota mercat, afavorint així l’accés de la població a pisos a preus més assequibles, en especial per a famílies amb majors dificultats econòmiques. En concret, el preu mitjà dels habitatges llogats a través de l’OLH continua per sota dels 300 euros, com en els últims quatre exercicis. D’aquesta manera, Cartanyà assegura que les accions municipals en habitatge estan contribuint que els preus de lloguer a Valls no es vegin afectats pel repunt a l’alça que s’ha detectat en els últims anys a altres ciutats.

El 2018 es va gestionar la concessió d’ajuts per un import de 643.303 euros, un 63% més que el 2015. Entre les subvencions, s’han atorgat gairebé 540.000 euros en ajudes per a pagar el lloguer a través dels diversos programes que compten amb finançament de la Generalitat. A més, des de l’ajuntament s’han mantingut les diferents subvencions municipals en diversos aspectes vinculats també a l’habitatge, amb una despesa superior als 43.000 euros.

D’altra banda, a més del balanç de les accions fetes el 2018 per l’OLH, Cartanyà també ha parlat del parc d’habitatges buits de Valls. Ha dit que l’últim estudi que es va fer, l’any 2013, registrava un miler d’habitatges buits a la ciutat. Des de la regidoria d’habitatge auguren que el nombre serà superior un cop hagi finalitzat el treball d’identificació d’habitatges buits.

PUBLICITAT