Valls se suma un any més a la campanya d’apagada de llums arreu del planeta per lluitar contra el canvi climàtic. Demà dissabte s’apagaran durant una hora -entre dos quarts de nou i dos quarts de deu- els llums del punt més emblemàtic de la ciutat: el campanar de Valls i la il·luminació exterior de l’església de Sant Joan.

PUBLICITAT

Pel que fa a ensenyament, comença avui divendres el període de Preinscripció pel segon cicle d’educació Infantil, Primària i Secundària obligatòria als centres educatius de Valls. Fins el 9 d’abril, les famílies poden lliurar la sol·licitud de preinscripció al centre educatiu o a l’Oficina Municipal d’Escolarització. Les novetats d’aquest any afecten els criteris dels barems complementaris. S’han suprimit els criteris de malalties cròniques i d’antics alumnes, quedant com a criteri de desempat el fet de ser família nombrosa o monoparental.

Amb el nom ‘Matins de ràdio’ Radio Ciutat de Valls posa en marxa una programació especial els diumenges al mati. D’aquest amanera, de les deu i fins la una, s’hi podran escoltar programes com el “Catalunya en fórmula” amb Jordi Sugranyes, “Batecs al vent” amb Jordi Tudó, l’actualitat del Museu Casteller amb Jaume Pros i David Prats i  tota l’actualitat local amb “La tertúlia”, conduïda per Gemma Casalé.

Pel que fa a via publica, l’ajuntament de Valls modernitzarà l’enllumenat del passeig de l’Estació per un import de gairebé 22.750 euros. En concret, aquesta obra preveu renovar 113 grups òptics i instal·lar tecnologia led, que augmenta la sensació d’il·luminació al carrer però en redueix el consum. D’altra banda, també es duran a terme obres d’asfaltatge i reparació de varies carrers. Unes actuacions que es duran a terme al barri de Sant Josep Obrer i el Barri de les Comarques.

PUBLICITAT