La segona edició de la Favatada Popular se celebrarà el 13 d’abril i es podrà degustar un plat de faves a la catalana a un preu de 3 euros. La festa familiar començarà a les 11 del matí a la Plaça del Pati en la que hi prendran part el gegantó infantil Lladrefaves. Enguany  com a novetat es celebrarà el primer concurs de pelar faves. L’esdeveniment està obert a tota la població, a partir dels 6 anys, i es dividirà en dues categories.

PUBLICITAT

El regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, Òscar Peris, destaca que enguany es doblaran el nombre de racions per degustar les faves arribant a les 1.500.

Els tiquets es poden adquirir a la mateixa festa del 13 d’abril i també anticipadament a l’Oficina Municipal de Turisme a partir del dilluns 1 d’abril. La Favatada serà al migdia però abans es podrà degustar el vermut vallenc Montseta. Lisard Bellod, és l’elaborador d’aquest vermut que compta amb una recepta tradicional i molts premis al darrera.

Les faves són conreades a la Finca Equilatxe de Valls, de la família Mateu, una collita que enguany està sent molt bona perquè el temps ha acompanyat. Salvador Mateu és un pagès vallenc que es dedica al conreu d’horta i enguany ha sembrat el doble de faveres fruit de l’existent demanda.

La Mostra de Cuina de les Faves comptarà amb la participació de gairebé una vintena de restaurants vallencs. Arrencarà dilluns vinent, 1 d’abril i s’allargarà fins al 21. Tots ells incorporaran plats a les seves cartes amb les faves com a protagonistes, amb propostes tradicionals i d’altres mes atrevides.

 

 

PUBLICITAT