El passat dissabte 30 de març, coincidint amb la sortida de la Volta Ciclista Catalunya des de Valls, Martí Barberà, regidor de Territori i Medi Natural, va rebre el trofeu d’Ecovidrio pel compromís dels vallencs amb el reciclatge del vidre. L’obsequi el va entregar Iván Costa, tècnic de gerència de Catalunya d’Ecovidrio.

PUBLICITAT

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre i patrocinador sostenible de la Volta, i l’Ajuntament de Valls col·laboren per a conscienciar a la població sobre la necessitat del reciclatge d’envasos de vidre amb la instal·lació de 8 contenidors vinilats amb la imatge de la campanya ‘Recicla vidre i pedaleja’ al barri del Fornàs. Els envasos de vidre reciclats en aquests contenidors s’han utilitzat per a elaborar els trofeus sostenibles que reben els guanyadors de cada etapa de la Volta.

L’objectiu és sensibilitzar als veïns de les localitats on té presència La Volta fent que contribueixin amb el seu esforç a reciclar a la creació d’un trofeu que simbolitza l’esforç tant dels ciclistes en cada etapa com dels ciutadans per cuidar del medi ambient. Com a símbol d’aquest compromís, Ecovidrio ha fet lliurament del trofeu de vidre reciclat.

 

Segons les últimes dades relatives a 2018, la ciutadania catalana va reciclar un total de 162.295 tones d’envasos de vidre, la qual cosa es tradueix en 21,4 kg de mitjana per habitant. Respecte a la taxa de contenidors, Catalunya se situa amb una mitjana de 206 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 36.920 iglús instal·lats per als residus d’envasos de vidre.  A Valls, el reciclatge de vidre de l’últim any, es situa en 17,8 Kg de mitjana per habitant, i ha augmentat un 5,7% respecte a l’any anterior.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos (1997) i l’arrencada de les seves operacions (1998), es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La feina d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenirització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d’un 31,3% l’any 2000 al 76,5%, segons estima l’entitat per al 2018.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables i acció pel clima.

 

PUBLICITAT