L’ajuntament de Valls celebrava ahir dilluns el ple ordinari de l’1 d’Abril. Aprovava, de manera definitiva, el pressupost general per a l’exercici del 2019 amb 13 vots a favor i 8 en contra. L’alcalde, Albert Batet, va parlar dels dos milions i mig d’euros que s’han destinat a inversions com la rehabilitació de la muralla de Sant Antoni, l’ampliació del Museu de Valls o la renovació de la Font de la Manxa, entre d’altres. D’altra banda, el pressupost del 2019 dona suport, amb 2,8 milions d’euros, a serveis a les persones. Pel que fa a Vallsgenera el consistori destina dos milions i mig d’euros a polítiques d’ocupació, la xifra mes alta de la història per a aquest organisme, així com un 15% més de pressupost per a Benestar Social.

PUBLICITAT

Pel que fa als romanents de tresoreria l’alcalde va defensar que actualment són positius, cosa que no passava des de fa anys.

Des de la CUP es van presentar mes d’un centenari d’al·legacions en diverses àrees.

El ple també va servir per aprovar, amb 16 vots a favor i 4 en contra la moció de la CUP per exigir el tancament immediat de les centrals nuclears al final de la seva vida útil. D’altra banda, es va aprovar per unanimitat la moció en suport al dret a morir dignament.

Pel que fa a l’apartat de precs i preguntes. La CUP ha recordat la moció sobre memòria històrica per tal d’eliminar la nomenclatura franquista. A més, al setembre del 2018 també es va demanar la revisió de noms. L’alcalde Albert Batet ha explicat que s’està treballant en el nom del carrer Josep Maria Fàbregas per tal de canviar-lo.

L’última sessió plenària de la legislatura serà el proper 29 d’Abril. Tot apunta a que s’aprovarà el POUM, el Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal.

 

 

 

PUBLICITAT