Junts per Valls presenta com a eix estratègic del programa electoral la recuperació ambiental i paisatgística dels torrents de la ciutat. Així ho ha explicat la cap de llista Dolors Farré en una visita que s’ha fet al torrent del Sant Pou, en la que també hi han participat membres de la candidatura i representants d’entitats, col·lectius i ciutadans.

PUBLICITAT

La formació ha encetat amb aquesta visita als torrents el cicle “Propostes Obertes”, un seguit d’activitats per presentar, en les properes setmanes, els principals punts del programa electoral i debatre-ho de forma plural i àmplia, amb ciutadans i entitats. Farré ha recordat en aquest sentit els passos decisius que s’han fet en aquest mandat, amb l’acord entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua per invertir 2 milions d’euros i retirar els col·lectors d’aigües residuals de la llera dels torrents, així com la definició del Pla Especial de Torrents o la primera edició, aquest curs escolar, del projecte Rius, una ambiciosa proposta pedagògica per promoure el coneixement i la conservació dels torrents a més d’un miler d’alumnes dels centres educatius de Valls.

Xavier Salat, número 2 de la candidatura de Junts per Valls, ha explicat que “la gran potencialitat dels torrents és que poden ser uns grans espais verds integrats a la ciutat.

El que seria el futur parc fluvial preveu recuperar tres grans àmbits, amb un total de 20 hectàrees, a les zones del Prado, Mas miquel i els Molins i crear una ruta verda de 6 quilòmetres on gaudir de la natura i la singularitat amb la família, fent-los accessibles des de diferents punts de la ciutat.

PUBLICITAT