La Jornada “Fem barri, Fem cultura, Fem Museu” se celebrarà dissabte 11 de maig al convent del Carme. El programa proposa dues taules rodones: la primera, “El món casteller, patrimoni, relat de ciutat i atracció de públic”; i la segona, “Museus i equipaments culturals transformadors”. Jaume Salvat, del grup de recerca d’anàlisi territorial i estudis turístics de la URV, i Josep Carles Rius, president de la Fundació Periodisme Plural, moderaran les taules rodones.

PUBLICITAT

La jornada serà gratuïta i es planteja com una dinàmica participativa orientada al diàleg i a la reflexió per construir, de forma conjunta, la planificació del futur del Museu que veurà la llum aquest estiu. Ens dóna més detalls el regidor de cultura Marc Ayala.

Es comptarà amb la presència de persones de reconegut prestigi en el món museístic, acadèmic i cultural. Vicenç Villatoro, Iñaki Esteban, Maria Rosa López Juderías i Gil Manuel Hernández aportaran les bones pràctiques del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Museu Guggenheim, el Mausoleo de los Amantes de Teruel i el Museu Faller de València. Anna Moreno, directora de Màrqueting d’expertus Turisme i oci ha parlat de la jornada

La catedràtica de la Universitat d’Oviedo Roser Calaf Masachs hi contribuirà amb la seva àmplia experiència investigadora, i el periodista Joan Ignasi Gómez aportarà la seva visió com a comunicador especialitzat en festes populars i castells. El món casteller serà present amb Inés Solé, vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, i de Juli Peña, president dels Castellers d’Andorra.

PUBLICITAT